Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srećko Horvat
Povratak na članak

'U stalnoj smo krizi i nova ekspanzija kapitala znači uništenje svijeta'

Koronavirus nije ‘prirodna katastrofa’ niti je šteta koju je Zagreb pretrpio samo od potresa. To su rezultati politike i ekonomije koje žele da zaboravimo uništavanje zdravstva ili korumpiranu gradsku politiku te brzo uspostavimo ‘novo normalno’

Komentari 15

DU
Deleted user
18:27 17.05.2020.

"...ugostio niz svjetski istaknutih intelektualaca, npr. scenarista Seinfelda i tvorca Borata Larryja Charlesa, američkog lingvista i političkog aktivista Noama Chomskog, Rogera Watersa iz Pink Floyda i brojne druge." - dovoljno receno.

VL
Avatar MK3
MK3
19:48 17.05.2020.

Horvat je previše ideologiziran lijevi ekstremist, da bi ga čovjek mogao uzeti za ozbiljnog objektivca... Ipak, u međuvremenu izgleda čak i priznaje judeo-krščanske temelje našeg društva i u redu je razmišljati o smislu rasta (protiv rasta biti znači u konačnici i biti protiv imigranata)... Glavni problem - u ovu krizu nas je gurnula lijevo-liberalna globalna koalicija (u stvari suprotstavljenih ideoloških tabora) protiv judeo-krščanskih centrističkih temelja, tako smo od socijalističkog "djeda mraza" direktno skočili kapitalističko-konzumerističkom "djed Božićnjaku" umjesto jedinom originalu "Svetom Nikoli", tako iz socijalističkog planskog tržišta u kapitalističko liberalno tržište - mada je Hrvatska Ustavom Članka 2 i 43 Socijalno Tržošno Gospodarstvo... I liberalizam više nije što je bio "slobodan um okrenut izvrsnosti i napredku" nego se danas ideološki tumači kao "toleriranje izopačenih ideologija"... U biti je pravi liberalizam nestao, preuzeo ga je ideološki socijalizam i samo još postoji kao ideološki pogled na "kapital"... Tržište mora biti regulirano, ako nije regulirano nije tržište nego anarhihja kapitala!

VL
Avatar MK3
MK3
19:51 17.05.2020.

Protiv rasta u konačnici znači biti i protiv imigracije... Jeli si je Srečko Horvat toga svjestan?

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
18:50 17.05.2020.

nama treba politicki konzervativizam i ekonomski liberalizam, a ne ljevicarenje u oba slucaja

VL
ST
stefj
19:43 17.05.2020.

stalno u medijima neki lijevi aktivisti ili političari. Da li to znači skoru promjenu vlasti?... A i te stalne fame o nečemu neoliberalnom kod nas su smiješne. Da je i 1% tih teza točan, ne bismo bili otok gubavaca za investitore, već bi bili s investicijama u rangu Irske ili Novog Zelanda... Osim toga, govoriti o neoliberalnom svijetu i njegovoj propasti je smiješno kada je zabranjeno poslovanje. Kako ocjenjivati neki model ako ako nema uvjeta za njegovu funkciju?...

VL
PL
@ploto@
21:31 17.05.2020.

Srećko Horvat je dobar za pričanje jeftinih viceva.Običan egotriper koji se krije iza skuta jednog čuvenog "filantropa" !! A o Varoufakisu,još jednom fake ljevičaru najbolje da vam Grci kažu što misle o njemu.

VL
ED
edgar2
19:23 17.05.2020.

Kada govorimo o rastu trebamo biti iskreni da se nalazimo u shizofrenoj situaciji. Vidimo sve mane rasta: štete za okoliš, socijalne nepravde, krize...S druge strane bez rasta izgubit ćemo blagostanje...

VL
Avatar Čudomix
Čudomix
19:13 17.05.2020.

Nije moguć beskonačni gospodarski rast na konačnom planetu.

VL
DU
Deleted user
22:07 17.05.2020.

ovisi kakve ko ciljeve ima. nisu svi neljudi.

VL
ST
Stjepan
20:44 17.05.2020.

Sad je stanje : 1. Sit gladnomu ne vjeruje. 2. Covjek je covjeku vuk. Lijek: 1. Izlaz iz sotonske EU. 2. Zabrana abortusa. 3. Postav Bozjeg Zakona.

VL
AN
anticenzura01
18:51 17.05.2020.

Nova expanzija kapitala ne znaci unistenje svijeta, nego unistenje suverenih i urednih pravnih drzava stvorenih u dva svjetska rata, i povratak u mracna vremena feudalizma/nacizma/fasizma. EU-ropska unija je vec feudalna/nacisticka/fasisticka tvorevina, i zato se vodi rat u svijetu, posto su oni unistli suverene i uredne pravne drzave, i sada nisu kompatibilni sa ostatkom svijeta, nije im upalilo razvaliti Ameriku, Britaniju i saveznike iz 2.svjetskoga rata, i instalirati jednu globalnu diktaturu, tako kao i Europi, posto ih je Britanija napustila, i u Americi dosao Trump na Vlast, zato su se raspali i bankrotirali. Sve ovo sto gledamo u svijetu, to su rusevine sto su oni ostavili iza sebe, posto oni imaju svoje kompanije/filijale po citavome svijetu, i sada se ceka da se oni povuku nazad u svoje suverene drzave, inace se mora instalirati jedna globalna diktatura feudalizma/nacizma ili fasizma u svijetu. A to im Amerika nikada nece dozvoliti, oni ce ih sravniti sa zemljom, oni su ljudi ratovali u dva svjetska rata radi toga, sto znaci da se oni -EU-ropska unija moraju raspasti ili ce svijet uci u Treci svjetski rat.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.