Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biskup škvorčević:

'U središtu naših nastojanja bit će svakodnevna molitva za dar vjere'

Godina vjere, Požeška biskupija (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/4
15.10.2012.
u 11:15

Na svečanom euharistijskom slavlju okupilo se mnoštvo vjernika među kojima su bili i članovi pastoralnih vijeća iz svih župa biskupije te vjeroučitelji

Svečanim euharistijskim slavljem kojim je predsjedao požeški biskup dr. Antun Škvorčević otvorena je Godina vjere u Požeškoj biskupiji pod geslom “Umnoži nam vjeru. U koncelebraciji je bio nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki dr. Marin Srakić, biskup srijemski Đuro Gašparović i biskup bjelovarsko-križevački dr. Vjekoslav Huzjak. Na misnom slavlju okupilo se mnoštvo vjernika među kojima su bili i članovi pastoralnih vijeća iz svih župa biskupije te vjeroučitelji.

Na početku slavlja biskup je podsjetio da Požeška biskupija slavi svoju 15. obljetnicu te da s velikom vjerničkom poniznošću zahvaljujemo Bogu za petnaestogodišnje dragocjeno dobro zajedništva naše mjesne crkve u svijesti da je ono dar uskrsloga Gospodina u snazi njegova Duha.

– Tijekom svetog vremena koje započinje želimo svoju pripadnost jednoj, svetoj katoličkoj i apostolskoj Crkvi u svojoj mjesnoj Crkvi obnoviti, pročistiti, učvrstiti i posvjedočiti aktivnim sudjelovanjem na programima koje je oblikovalo Prezbitersko vijeće i druga biskupijska tijela.

U središtu naših nastojanja bit će svakodnevna molitva za dar vjere, kateheza dubljeg upoznavanja cjelovitog sadržaja vjere po katekizmu Katoličke crkve, nastojanje oko vjernosti Isusu Kristu u osobnom, obiteljskom i javnom životu – istaknuo je biskup Škvorčević koji je okupljene pozvao na svakodnevnu molitvu.

– Mislim da će Hrvatska po vama i po svima koji će se uključiti u programe Godine vjere zaista zračiti, ne mrakom koji neki svakodnevno gomilaju, nego svjetlom Božjim koje se može prelamati kroz naša srce i živote – poručio je biskup Škvorčević.

Poslije propovijedi slijedio je čin otvorenja Godine vjere, oglasila su se katedralna i sva druga zvona u Požeškoj biskupiji, a okupljeni vjernici zapjevali su geslo Godine vjere „Umnoži nam vjeru“. Biskup je ovom prigodom voditeljima Odbora za naviještanje Božje riječi svih Župnih pastoralnih vijeća u Požeškoj biskupiji osobno predao knjigu „Katekizam Katoličke crkve“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije