Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA GAS

U spremnicima za plin šverceri prevozili drogu iz BiH u Hrvatsku

marihuana
Goran Kovačić/Pixsell
09.11.2014.
u 23:15

Zaplijenjeno je 85 kg “trave”, vrijedne 120.000 eura. Zdravko Jurković (56) sumnjiči se da je bio na vrhu narkolanca

U završnici akcije kodnog imena “Gas” koju su proveli Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i USKOK razbijena je skupina krijumčara marihuane koji su od kraja svibnja do prije nekoliko dana drogom opskrbljivali hrvatsko tržište. Dio droge ostajao je u Zagrebu gdje je “trava” dopremana iz BiH, krijumčarena u prepravljenim spremnicima za plin automobila, a dio se distribuirao na riječko, splitsko i istarsko područje. Zaplijenjeno je 85 kg marihuane, od toga više od 60 kg u Hrvatskoj, a vrijednost joj je na ilegalnom tržištu oko 120 tisuća eura.

Na vrhu narkolanca sa 13 članova, u dobi od 26 do 60 godina, koje USKOK sumnjiči da su se udružili bio je Zdravko Jurković (56) kojega je SIPA uhitila u zapadnoj Hercegovini. Osumnjičen je da je ustrojio organizaciju koja je djelovala na području dviju država i nabavljao “travu” koju su njegovi suradnici i dileri preuzimali, skladištili, krijumčarili i preprodavali u Hrvatskoj. U pretragama na četiri lokacije na području Stoca i Čapljine istražitelji su zaplijenili drogu.

Uz Jurkovića, u Hercegovini je uhićena i Mladenka Ostojić (46) koja je, doznaje se, bila glavna za skladištenje droge te još jedna osoba. Jurković i M. Ostojić su u istražnom zatvoru u BiH, dok je 11 članova grupe s područja Zagreba, Delnica, Istre i Splita uhićeno u Hrvatskoj. Za devet osoba u subotu navečer sutkinja istrage odredila je istražni zatvor i jamstva u visini od 200 do 500 tisuća kuna, dok su dvojica osumnjičenih za pomaganje nakon ispitivanja u USKOK-u pušteni na slobodu.

>>Vozimo brzo, pijemo isto, ali se više drogiramo

>>Na graničnom prijelazu Klek zaplijenjeno više od 10 kg marihuane

Komentara 1

RM
rmd3
11:43 10.11.2014.

Koji narko lanac kakve epitete koristite za par kila indijske konoplje od koje se moze pola hrvatske izljeciti od kojekakvih bolesti dok prave narko kartele poput farmaceuta promovirate po svojim novinama.Sramota ste drustva vi novinari, jer vi znate da je u Euvropskoj uniji a i na Zapadu kojeg volite velicat indijska konoplja legalizirana u industrijske a i u medicinske svrhe ocito da ne samo imate moć ljudima prodavat maglu pod bubrege.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije