Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar

U splitskoj lučici izgorjela jedrilica Fortuna Dalmata

požar split (1)
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/5
22.01.2011.
u 08:29

Kod Veslačkog kluba Gusar u Spinutu vatrpogasci su požar na jedrilici ugasili u 5 sati i 30 minuta.

Noćas je u splitskoj lučici u Spinutu izgorjela 18-metarska drvena jedrilica Fortuna Dalmata, u vlasništvu Milivoja L. (48) iz Splita. Požar je izbio oko 2 sata. Lokalizirali su ga splitski vatrogasci u 5 sati i 30 minuta. Vatra je bila sasvim ugašena oko 7.30 sati.

Požar je zahvatio i jedrenjak Libra u vlasništvu  Vladana B. (55) pa nije točna informacija, koju smo rano ujutro dobili od očevidaca, da ostali brodovi vezani u lučici kod Veslačkog kluba Gusar nisu oštećeni. Na Libri je nagorjelo nadgrađe i kabina

Šteta na oba broda je velika. Policija još nema saznanja što je izazvalo požar. Očevid je u tijeku.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
denderi
09:52 22.01.2011.

vlasnik nije poznat...pa zar je to pedolina?...vlasnik je poznata i vlasnik ima dobro osiguranu lađicu...lovica će kapnuti

OI
oidipci2
10:14 22.01.2011.

\"Dalmata\", ne \"Dalmatia\". Nema \"i\". Fortuna dalmata - na latinskom \"dalmatinska sreća\". Vrlo simbolično. Autorici ovog teksta: latinski je bio jezik kojim se govorilo u rimskom carstvu. Rimsko carstvo je...ma nema veze. Potraži na Google-u ili Wikipediji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije