Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško 119 kg

U Smoljancu ponovno zvoni zvono

zvono
Dražen Prša/VLM
24.03.2010.
u 09:42

Zvono će pokretati automatika i zvonomat. Župnik Plitvičke župe vlč. Alojzije Knežević kaže da su nakon 19 godina uspjeli ponovno pokrenuti zvona.

Na istom mjestu gdje je nekad bila kapelica, koju su agresori zapalili 4. prosinca 1991. godine u naselju Smoljanac na Plitvičkim Jezerima, sagrađena je nova kapelica. Ovih je dana na zvonik kapelice sv. Ivana Krstitelja podignuto zvono teško 119 kilograma, koje će pokretati automatika i zvonomat.

Župnik Plitvičke župe vlč. Alojzije Knežević kaže da su uspjeli nakon 19 godina ponovno pokrenuti zvona koja odzvanjaju plitvičkim krajem. Zahvaljuje se svom prethodniku vlč. Iliji Janjiću koji je 2004. godine uz pomoć mještana i donatora uspio sagraditi novu kapelicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije