Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtve izbora Nakon što je zagrebački gradonačelnik izgubio, kreće obračun s nelojalnima stranci

U SDP-u uvjereni: Bandićevi će ljudi sami napustiti stranku!

'Two main candidates for the upcoming second round of Croatian presidential elections - main opposition Social Democrats Party\\u0092s Ivo Josipovic (L) and independent Milan Bandic, pose for the pict
'HRVOJE POLAN'
13.01.2010.
u 17:35

Ostavka Mire Lace, zamjenika direktora Bandićeve kampanje, tek je prva u nizu koje će podnijeti njegovi suradnici, nadaju se u SDP-u. Predsjedništvo SDPa ima sjednicu u petak, dokad se očekuju nove ostavke.

Vodstvo SDP-a počelo je profitirati od politike čekanja. Iz Bandićeva tabora već je stigao prvi zahtjev za ispis iz članstva. U ponedjeljak kasno poslijepodne pismo im je poslao Miro Laco, koji je svoj zahtjev obrazložio tvrdnjom da ne želi da se "njegovo ime koristi u politikantske svrhe". Od bliskih mu sugovornika doznali smo i da smatra da je povlačenje iz SDP-a stvar principa te da ne zna kako bi mogao, a i zašto bi uopće, ostao u SDP-u kada je u predsjedničkoj kampanji radio protiv interesa stranke.

Njegova je ostavka, nadaju se u SDP-u, samo prva u nizu mnogih koje bi im trebale olakšati posao i smanjiti pritisak bijesnog članstva koje želi trenutni i nemilosrdni obračun s nelojalnima. Zbog toga su i sazvali Predsjedništvo stranke tek za petak, dan prije sjednice Glavnog odbora, tako da bandićevci imaju vremena razmisliti i poslati zahtjeve za brisanje iz članstva.

Oni koji budu čekali što će odlučiti Predsjedništvo stranke bit će izvrgnuti poniženju izbacivanja iz stranke, no ni to najvjerojatnije na Glavnom odboru neće proći baš glatko. Neposlušne članove trebale bi zapravo isključiti njihove matične, lokalne, organizacije, što bi moglo potrajati prilično dugo, a i dio njih ionako nije pod kontrolom Iblerova trga.

Njih će najvjerojatnije morati raspustiti, a dio esdepeovaca poigrava se mišlju i da se raspusti cijela zagrebačka organizacija ili makar zagrebački Gradski odbor. Naprave li to, dobit će priliku za ponavljanje cijelog procesa unutarstranačkih izbora u Zagrebu, a "sumnjive" ne bi morali primiti natrag u stranku. No, da bi to proveli, morali bi za povjerenika postaviti nekog tko se ne namjerava kandidirati jer bi to bacilo sjenu na poštene izbore unutar stranke.

Komentara 5

BT
bili-tartuf
15:53 14.01.2010.

ma odlaze oni svi, jer ne zele gledati Yugo-udbasko-komunjyisticku njusku od Milancéta i njegovih (neuportebljivih) yugo-kokica...

OB
-obrisani-
22:45 14.01.2010.

Koliko že ostato stado SDP-ovaca?

OB
-obrisani-
22:46 14.01.2010.

Ispravak: Koliko će ostati stado od SDP-ovaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije