Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTRICA PRAVOSUĐA

U Šarićevoj vili na Tatarskom brdu liječit će se narkomani

VILA2
PRESS
30.05.2010.
u 18:31

Ministrica Snežana Malović objavila je da će vile i stanovi koji su oduzeti optuženicima za teška kaznena djela dobiti svoju novu, humaniju svrhu.

Ogromna luksuzna vila narkobosa Darka Šarića na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici postat će centar za liječenje narkomanije, potvrdila je za Blic srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović. Vila će formalno biti predana Pokrajini. Zgrada preko puta te vile, u Ivana Franka 11, koju je koristilo Šarićevo osiguranje, bit će ustupljena Žandarmeriji.

Skupocjena vila na Dedinju u Omladinskoj ulici 23, oduzeta od Ivanke Šarić, majke prvooptuženog za krijumčarenje kokaina, bit će ustupljena javnom poduzeću DIPOS koje iznajmljuje kuće diplomatima i stranim predstavništvima.

Pomoć za poplavljene

– Procjena je da se može dobiti velika zakupnina od ove vile – kazao je Slobodan Homen, državni tajnik Ministarstva pravde, te potvrdio da već pristiže novac od iznajmljivanja oduzetih objekata. Tim je novcem dijelom financirana i pomoć građanima općine Trgovište kada je bila pogođena poplavom.

Ministrica Malović objavila je da će vile i stanovi koji su oduzeti optuženicima za teška kaznena djela dobiti svoju novu, humaniju svrhu.

– Beograd će dobiti dva nova dječja vrtića, jedna kuća bit će data Zavodu za zdravstveno osiguranje za smještaj roditelja djece koja boluju od malignih bolesti i koja u glavni grad dolaze na operaciju, a jedna će biti centar za mlade – kazala je ministrica Malović.

Od najmlađe kćeri Branislava Uskokovića, Jelene Mitrović-Uskoković, oduzeta je vila u Petrogradskoj 3, a od Lane Popović, nevjenčane supruge Darka Šarića, oduzet je objekt u Šilerovoj 87 od 142 četvorna metra, koji je ona koristila kao vrtić. I u jednoj i u drugoj zgradi bit će vrtići.

Općini Zvezdara bit će ustupljena vila Darka Ercega od 104 kvadrata u Nerodimskoj ulici.

Centar za mlade

Planirano je da u njoj bude smješten Centar za mlade. Erceg je uhićen 17. ožujka 2007. u toj vili na Zvezdari, a okrivljen je za prodaju droge. Objekti oduzeti u Kragujevcu od Željka Vujanovića, optuženog da je uz Šarića i Sokovića bio organizator krijumčarenja kokaina, trebali bi biti ustupljeni MUP-u Srbije. Policija se koristi i glavninom zaplijenjenih vozila.

a O objektu koji je prvi trajno oduzet u Srbiji, dijelu vile od 178 četvornih metara u Ulici Ilije Stojadinovića 87 na Ceraku, čiji je vlasnik bio Milorad Ulemek Legija, odlučivat će srbijanska vlada.

– Ulemekova kuća predana je Direkciji za imovinu Srbije, koja će predložiti vladi što da se radi s tim objektom – kazao je državni tajnik Homen za Blic.

Zemljište u Šilerovoj ulici u Zemunu gdje je nekad bilo središte zemunskog klana bit će ustupljeno MUP-u Srbije. Na tom bi se mjestu trebala sagraditi policijska postaja. Taj je teren oduzet od udovica Dušana Spasojevića Šiptara i Mile Lukovića Kuma.

Komentara 6

MU
mućanin1
23:38 30.05.2010.

Ja bi reko da ovako izgleda prava borba protiv organiziranog kriminala. Zar je stvarno moguće, da je Srbija sa svojom policijom i borbom protiv organiziranog kriminala ispred Hrvatske? Kada Hrvatska politika i policija misle pokrenuti ovakve postupke protiv visoko organiziranog kriminala u hrvatskoj, ili su naši političari toliko upleteni u kriminal da jednostavno ne smiju ništa poduzeti???

OB
-obrisani-
17:05 31.05.2010.

Ovi servi su genijalni,prvo puste kriminalce da godinama sakupljaju krvavi i prijestupnicki novac i imovinu,a onda ih pohapse i preuzmu sav taj silni novac i sredstva sto im drzava servija nikada nebi ustupila.Pitanje je tu gdje prestaje kriminal a pocinjeje drzava i obratno,dojam je da je servija sa preuzimanjem imovine i novaca od kriminalaca postala njihov sef i organizator.U nijednoj normalnoj drzavi svjeta nebi bilo moguce da policija postane vlasnikom imovine kriminalaca,to ludilo je moguce samo u serviji i somaliji!

AC
a.c.i.d.e
17:22 31.05.2010.

Jole ajde ne lupetaj više, to se u Italiji radi već godinama a to što je vaša država kriminalana od dna do vrha je vaš poveći problem sa kojim ne da nećete skoro da izađete na kraj, nego takvi kakvi ste nećete nikad ni pokušavati da ga rešite !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije