Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u aldi 
po kokain

U sanducima s bananama droga vrijedna više od 7 milijuna eura

Foto: Ilustracija/ Borna Filic/PIXSELL
05.05.2015.
u 07:00

Pronađena je veća količina kokaina od rekordnih 140 kg iz siječnja 2014.

Radnici u skladištu poznatog njemačkog trgovačkog lanca Aldi ostali su šokirani kada su otvorili sanduke s bananama koje su trebali složiti na police trgovina. U njima su se, naime, nalazili paketi s kokainom i to, kako pokazuje istraga, najveća količina u povijesti skrivena među voćem.

Kako piše njemački Spiegel, policija je potvrdila da je pronađeno više od 140 kilograma kokaina u bananama iz Južne Amerike, što je bila dosad najveća zapljena, a riječ je o slučaju iz siječnja prošle godine. Istražitelji još nisu objavili koliko je točno kokaina pronađeno među žutim plodovima, i to zato što pretraga Aldijevih skladišta još nije završena.

Pretražuju se pošiljke banana iz istog izvora po svim skladištima diljem Njemačke i šire.

Prema dostupnim podacima, kilogram pronađenog kokaina na ilegalnom tržištu prodaje se po pedeset tisuća eura, a kada se pomiješa s drugim supstancijama, vrijednost je još i viša, što znači da je zaplijenjena droga vrijedi više od sedam milijuna eura.

>> Na brodu u Sjevernom moru zaplijenjeno više od 3 tone kokaina. Uhićeno 9 osoba

Ključne riječi

Komentara 3

GM
Gusta magla
11:02 05.05.2015.

Kerum,jel su to one iste banane na kojima si se obogatio?

DU
Deleted user
09:35 05.05.2015.

Sjećate li se kapt. Laptala iz Dubrovnika, koji se našao u toj situaciji da među bananama ima droge na brodu kojim je zapovijedao i kako mu je Čičak "priheftao" optužbe kad mu je bilo najviše gadno u životu, kad skoro skončao u grčkom zatvoru. A statistika govori da se taj kanal distribucije droge koristi neovisno i o našim pomorcima i o našim, no dojavnicima, nije baš taj izraz sasvim prikladan, ali onaj uličarski bi naišao na reakcije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije