Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća

U samo tri tjedna u istoj kući dogodile se dvije eksplozije

eksplozija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
29.02.2012.
u 10:14

U snažnoj detonaciji plina u Varaždinu teško ozlijeđene majka i kći, unuka zbog šoka primljena u bolnicu.

Stravična eksplozija u obiteljskoj kući, nešto prije deset sati, uzbunila je stanovnike varaždinske Ulice Vilka Novaka. Kao uzrok spominju se neispravne plinske instalacije.

– Iz kuće dizao se veliki dim, ali nisam vidio vatru. Susjedi su odmah istrčali na ulicu. Bez razmišljanja utrčali smo u kuću i iz nje izvukli ozlijeđene susjede. Gospođa Đurđa nije bila jako ozlijeđena. Barem nije tako izgledalo na prvi pogled, a njezina kći Renata bila je u vrlo lošem stanju. Nije izgubila svijest, ali ruke i glava bile su joj opečene i krvave. Samo se nadam da će s njom na kraju sve biti u redu – ispričao nam je šokirani susjed.

Pomoć hrabrih susjeda
U bolnici doznajemo da je jedna od ozlijeđenih Đurđa M. (69) pretrpjela opekline prvog i drugog stupnja na maloj površini tijela.

Njezina kći Renata M. (43) teško je ozlijeđena i život joj je u opasnosti. Opečeno joj je šezdeset do sedamdeset posto tijela te je nakon primarne obrade upućena u Centar za opekline u Traumatološku kliniku u Zagrebu. Unuka je, kako obavještava policija, u bolnicu primljena u stanju teškog šoka.

U eksploziji oštećeno je i nekoliko automobila koji 
su bili parkirani ispred kuće.

Ne znaju za prvi incident

Ovo nije bio prvi takav incident u toj kući. Prije tri tjedna dogodila se eksplozija u podrumu, nakon koje je stradao Đurđin sin Mario M. On je, kako neslužbeno doznajemo, pregledan u KBC-u Zagreb. Nakon pregleda otpušten je na kućnu njegu. No, tada uzrok nije bilo curenje plina.

– Za prvi incident ne znamo jer nas nitko nije ni obavijestio. O ovom se možemo očitovati poslije očevida – kažu u tvrtki Termoplin.

Ključne riječi

Komentara 21

BO
bomba
12:08 29.02.2012.

mojzagi jesi vidio kako se urušio dio zgrade zbog plina? dovoljno je jedan nesavjestan u zgradi da ugrozi sve okolo sebe. Meni savjetuju da ugradim plin. Ni u ludilu ja na svoju kuću postavljam panele i grijat ću se nana sunčevu energiju i isto tako imat ću toplu vodu koju je sunce zagrijalo. mala je razlika u investiciji ali je velika u sigurnosti i na kraju nema računa svaki mjesec za grijanje i nemoram se misliti jel PDV 23 ili 25 % i hoće li biti plina i po kojoj cijeni. Kanite se plina sunce je jeftinije.

ME
mergud
12:25 29.02.2012.

gospodinu Topolnjaku poslati račun za novu kuću,ionako je nagrabio previše

MO
mojzagi
11:54 29.02.2012.

Pa super plinara nije nista nasla 1. puta no ovo sad im je potvrda. Neznam mozda su stanari sami krivi, ali Pl. instalacije bi trbalo cesce i posteno kontrolirati. I svima koji imaju plin savjetujem da si kupe plinske sensore,ore, koji ce im odmah javiti ako negdje curi plin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije