Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezolucija Zemlja

U samo sedam dana prijavilo se 8000 ljudi za 8000 stabala! Možemo li stvoriti još veću šumu?

Zagreb: Počela sadnja prvih memorijalnih stabala u akciji pošumljavanja Medvednice
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
27.07.2023.
u 16:19

Neophodne za život na našem planetu. Vrijednost šuma je neprocjenjiva. Dom raznolikih biljnih i životinjskih vrsta, pružaju nam brojne blagodati pa ne čudi što nose naziva ''pluća svijeta''.

Znanstveno je dokazano da jedno stablo godišnje proizvede dovoljno kisika za četveročlanu obitelj – zamislite samo koliko kisika proizvede jedna šuma godišnje! Jednu novu šumu stvaramo i mi, a u prvih sedam dana akcije stigli smo na 8000 stabala bliže cilju, bliže zelenijoj budućnosti.

Ekološki izazovi i klimatske promjene gorući su problemi današnjice, a upravo su šume najučinkovitije prirodno sredstvo za njihovo ublažavanje, stoga je važno zaštiti ih i obnavljati kako bi pridonosile biološkoj raznolikosti, stabilnosti klime i proizvodnji kisika.

Naša prirodna bogatstva često uzimamo zdravo za gotovo, a priroda nam više nego ikada prije pokazuje kako je vrijeme da postanemo svjesni koliko su nam šume i priroda oko nas važni, vrijeme je da što prije krenemo prema pozitivnim promjenama koje su udaljene samo jedan klik. Kako?

Na web stranici rezolucijazemlja.hr ispunite jednostavan obrazac za koji vam doslovno treba jedan klik, a mi ćemo zasaditi jedno stablo i poslati vam dokument s potvrdom i lokacijom gdje je vaše drvo zasađeno odnosno gdje će biti buduća, naša, zajednička šuma.

Jedan klik dovoljan je da zajedno stvorimo novu šumu!

Foto: VL

Komentara 7

TO
tonytonytony
07:42 28.07.2023.

Puno vise koristi bi napravili kada bi vaši novinari otišli u hrvatske šume, npr ispostava Gospic, i napisali istraživački članak kako se godinama uništava suma na toj planini. Ilegalni odvoz stotinama kamiona, vikendima pogotovo, uništeni cijeli dijelovi planine, probijene ilegalne ceste… Sve pod krinkom “održavanja”… Ma nisam sitničav, donirati cu i posaditi sam koliko god bude potrebno… Ali sto to znaci kada ce ovi za tri tjedna uništiti vise. “Legalno”…

DU
Deleted user
15:51 29.07.2023.

Ja mogu posaditi 100 stabala ali što to vrijedi kada se u Hrvatskoj šume sjeku bez ikakvih normi jednostavno šume u Hrvatskoj su uništene pa i parkovi prirode pod izgovorom obnavlja.

Avatar possibilis
possibilis
06:41 28.07.2023.

Tako je. Ilegalnu sjecu nek saniraju dobrovoljci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije