Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem zbog blagdana

U SAD-u najviši tjedni broj umrlih od travnja. Vodeći stručnjak upozorava: 'Siječanj će biti strašan'

Coronavirus Testing - Miami Beach
Foto: Miami Herald/ABACA/PIXSELL
1/3
07.12.2020.
u 22:42

Broj novih slučajeva je porastao za 19 posto na 1,4 milijuna u tjednu do 6. prosinca

U Sjedinjenim Državama je prošlog tjedna od covida-19 umrlo 15.000 ljudi, što je najsmrtonosnijih tjedan od travnja, dok zdravstveni stručnjaci upozoravaju da najgore tek dolazi. 

Broj novih slučajeva je porastao za 19 posto na 1,4 milijuna u tjednu do 6. prosinca, nakon pada u tjednu prije jer su mnogi centri za testiranje bili zatvoreni za Dan zahvalnosti, prema Reutersovoj analizi državnih izvješća.

Rhode Island i Indiana su imali najviše zaraženih, s više od 700 pozitivnih na 100.000 stanovnika. 

Vlada i zdravstveni dužnosnici su upozorili da će broj umrlih rasti sljedećih tjedana i mjeseci jer će ljudi tijekom blagdana putovati i sastajati se s obiteljima, unatoč upozorenjima zdravstvenih službi. 

"Mislim da će siječanj biti strašan jer će se oboljelima tijekom Dana zahvalnosti pridružiti i oboljeli tijekom Božića", rekao je Anthony Fauci, vodeći stručnjak za zarazne bolesti, prenosi Newsweek. 

Južna i Sjeverna Dakota su prošlog tjedna imale najviše smrtnih ishoda zaraza prema broju stanovnika, dok su Texas i Illinois imali najviši broj umrlih od svih saveznih država, svaka po više od 1200.

Ključne riječi

Komentara 1

XA
xaron
01:31 08.12.2020.

...vodeçi strucnjak uppzorava... Pa ako je več ‘ vodeči stručnjak “ mogao bi se pozabaviti traženjem lijeka, a ne davati savjete ( peri ruke, drži odstojanje i sl. ) i slati upozorenja o opasnosti - to svako može bio “ strucnjak “ ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije