Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u vukovaru

U rodilištu bebu opekli vodom, dobila opekline 2. i 3. stupnja

božo parać
Marko Mrkonjić/PIXSELL
07.08.2012.
u 12:19

Otac nije uspio doznati koji je liječnik bio dežuran, a sestre je pozvala majka kad je čula da dijete hropće

Maja Ninić i Božo Parać iz Županje još su u šoku nakon što im je u rađaonici vukovarske bolnice novorođenče zadobilo teške opekline od vrele vode iz termofora kojim su ga htjeli zagrijati nakon što su zamijetili da gubi toplinu.

– Dječak je rođen sa 4200 grama, porođaj je prošao dobro. Rodio se 30. srpnja, malo poslije 10 sati, a drugo jutro oko 5 sati Maji su rekli da se dogodila mala nezgoda u kojoj je opečen i da su ga hitno u inkubatoru odvezli u Osijek. Prije toga Maja je oko 3 sata čula da mali teško diše, hropće, pa je pozvala sestre, a one su ga odnijele iz sobe – kaže B. Parać i dodaje kako je tri dana pokušavao razgovarati s nekim u vukovarskoj bolnici, slali su ga od jednog do drugog liječnika i nitko mi nije znao tko je te noći bio dežuran. Uvjeravali su ga kako je vrela voda istekla iz termofora jer je, navodno, čep popustio.

Odjeća natopljena

– Ne ide mi to u glavu. Ako je dobro zatvoren, čep se ne može više sam od sebe odšarafiti. Može se samo dogoditi da čep nije pravilno stavljen, a to je greška i propust medicinskog osoblja. Odjeća malenog bila je potpuno natopljena vodom pa me čudi da nitko od osoblja nije čuo da plače, to ga je sigurno boljelo. U Osijeku nas uvjeravaju da će biti sve u redu, ali ja znam da će posljedice ostati na nama roditeljima, a i maleni će sigurno na mjestu opekotine imati ožiljke – ogorčen je Parać, nezaposleni elektrotehničar koji živi u županjskom naselju Šećerana. Kaže, Maja i on nisu u braku, ali su odlučili vjenčati se nakon rođenja njihova prvog djeteta.

Cijelu trudnoću pratili su liječnici iz vinkovačke Opće bolnice, ali je Maja odlučila roditi u Vukovaru, čula je kako je njihovo rodilište tek obnovljeno i moderno opremljeno. Mislila je da će svom sinu omogućiti najbolje uvjete.

– To nam je prvo dijete, možete misliti s koliko strepnje smo ga očekivali, a što nam se dogodilo. Ima opekline drugog i trećeg stupnja, u osječkoj su bolnici sve slikali, no mi fotografije još nismo vidjeli. Sada je već trebao biti kod kuće, a posjećujemo ga u bolnici. Najteže su opekline na guzi i lijevoj nožici. Ne znam što bih rekao na ovaj nemar i nestručnost. Zgrozio sam se kad sam čuo što se dogodilo, nedopustivo je da se još i danas na dječjim odjelima koriste termofori za zagrijavanje – kaže zabrinuti otac.

Dugi oporavak

Osječki liječnici roditeljima su rekli da će oporavak trajati i do mjesec dana, ali oni su spremni na svaku žrtvu, samo da malome bude bolje i da zdrav dođe kući. Razmišljaju i tužiti vukovarsku bolnicu.

– Još smo u šoku, ali kada se i mi i dijete oporavimo, tužit ćemo bolnicu. Ako ni zbog čega drugog, ono barem zbog toga da se nešto slično nikada više ne dogodi ni jednom djetetu i roditeljima – kaže Božo Parać.

Kako doznajemo od zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek dr. Vladimira Borzana, dijete koje je zadobilo opekline 2. i 3. stupnja izvan je životne opasnosti. Više nije u inkubatoru i stanje mu ide na bolje, no i dalje ostaje na Odjelu intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju.

Komentara 24

OB
-obrisani-
12:52 07.08.2012.

Jedan od najsretnijih događaju u životu čovjeka je rođenje djeteta, u ovome slućaju je počeo na ružan i šokantan način. Sama izjava dr. Bosanac mi je šokantna, što če reći od danas puj pike više se neće to dogoditi, činjenica da neće otkriti doktora i ekipu u vrijeme kada se to dogodilo sve govori da se ta mafija kada se nešto takvo dogodi štiti međusobno. Mladom paru želim od srca da se bebač uspješno oporavi bez vidljivih posljedica puno zdravlja i sreće u životu, a doktorima nemam što poručiti, malo se više potrudite oko Hipokratove zakletve, više pažnje bolesnima a posebice djeci.

Avatar raco
raco
12:53 07.08.2012.

sad je kasno za kajanje. Lijepo je čuti da se to više neće nikome dogoditi ali i za ovo treba netko odgovarati. Bolnica, grad, ministarstvo, država bilo tko.

MI
misoana
08:05 08.08.2012.

Ne razumijem zašto za ravnatelje ne postave ljude sposobne za orgsnizaciju i ustroj bolnica, a ne podobne pa nam se zato događaju ovakvi propusti i slučajevi koji više puta završe na sudu, a nerijetko i velikim oštetnm zahtjevom što uvelikoo osiromašuje i onako siromašno zdravstvo.Kod nas se više pozornosti posvećuje kućnim ljubimcima nego ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije