Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci Rockaju

U Purgeraju se predstavili stripaši iz Vinkovaca

'29.01.2013., Zagreb - Zatvoreni klub Purgeraj, Ribnjak 1.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.03.2014.
u 15:11

Drugi dan manifestacije Vinkovci Rockaju kojom su se u petak i subotu u klubu Ribnjak predstavili Zagrepčanima vinkovački bendovi, stripaši, fotografi i književnici, bio je u znaku stripaša...

Drugi dan manifestacije Vinkovci Rockaju kojom su se u petak i subotu u klubu Ribnjak predstavili Zagrepčanima vinkovački bendovi, stripaši, fotografi i književnici, bio je u znaku stripaša. Moderator Gordan Nuhanović predstavio je mladog umjetnika Mirona Milića, koji je svojim radom uspio zapeti za oko javnosti ali i struke koji ga već sada svrstavaju među velikane. Priliku za predstavljanje svojih radova zagrebačkoj publici imali su i doajeni hrvatske strip umjetnosti. Dubravko Mataković je ujedno i autor logotipa Vinkovci Rockaju, a večer prije nastupao je s svojim bendom Septica.

Nenad Barinić, inače policijski službenik, predstavio se publici kao najbolji crtač fotorobota u Hrvatskoj što mu je i posao na radnom mjestu, i umjetnik koji je u strip uveo airbrush tehniku. Krešimir Zimonić, autor popularne Zlatke, publici je predstavio Salon Stripa- bijenalnu manifestaciju strip umjetnosti koja se događa baš u Vinkovcima još od sredine 80-tih. Koncertni dio večeri otvorili su mlade vinkovačke snage bend Nenad, a nakon njih nastupili su vinkovačke legende The Karambol. Pjevač The Karambola, Vladimir Bakarić, inače poznat i kao pisac za djecu i mladež, rekao je da je fenomenalno nastupati pred vinkovačkom i zagrebačkom publikom u Zagrebu, te da su združene zagrebačko-vinkovačke snage najbolja kombinacija.

Electric Žare je upravo kako mu i ime govori naelektrizirao publiku i ostavio je bez daha. Nakon električnog nastupa, spremio se teren za vinkovačku stihiju i mlade dame rocka - Punčke! Pjevačica Punčki Lucija Ivšić s pozornice je oduševljeno rekla da je super znati da si na domaćem terenu, a u drugom gradu i da je odlična ideja predstaviti umjetničku i glazbenu scenu za koju se ne čuje dovoljno često. Nakon Punčki, uslijedili su mladi dečki Green Shade koji su svojom rock psihodelijom zaključili dvodnevni hommage vinkovačkoj alternativno- kulturnoj sceni. U istom prostoru, Rock klubu Ribnjak, dva tjedna je trajala i izložba fotografija članova Fotokluba Vinkovci gdje su vinkovački fotografi predstavili fotke snimljene na koncertima vinkovačkih bendova, ali i drugih koji su nastupili u Vinkovcima.

>>Vinkovčani prašili u Ribnjaku, večeras stripaši

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije