Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRAGA NA VIŠE LOKACIJA

U Puli uhićena dvojica muškaraca: Policija pronašla marihuanu, kokain, ručnu bombu, automatsko oružje...

Policija pronašla razne vrste droga i zabranjeno oružje
Foto: PU istarska
1/8
09.12.2022.
u 14:52

Pronađena je i smjesa koja služi za povećanje mase droge, pet digitalnih vaga i novčani iznos od nekoliko tisuća kuna za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u dobi od 31 i 35 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a da je 31-godišnjak počinio i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari, izvijestila je Policijska uprava istarska. Naime, policijski službenici jučer su u jutarnjim satima na području Pule uhitili i pretražili dvojicu muškaraca, temeljem saznanja da se bave preprodajom droge.

Također, po nalogu nadležnog suda, obavljena je pretraga njihovih domova, poslovnih prostora i vozila. Tijekom pretraga na više lokacija, policijski službenici pronašli su ukupno 22.843 grama marihuane, 367 grama kokaina i 5.1 grama heroina. Pronađena je i smjesa koja služi za povećanje mase droge, pet digitalnih vaga i novčani iznos od nekoliko tisuća kuna za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Prilikom pretrage doma i vozila 31-godišnjaka, pronašli su automatski pištolj s prigušivačem, probojno zapaljivo streljivo za automatsko oružje, ručnu bombu i još jedan prigušivač. Budući da se radi o oružju čije posjedovanje je zakonom zabranjeno, oružje kategorije A, protiv osumnjičenog se podnosi i kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari. Naime, pronađena su još dva pištolja. Njihovo posjedovanja nije zabranjeno, ali 31-godišnjak i 35-godišnjak nisu te pištolje registrirali i prijavili policiji te se stoga protiv njih podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja građana.

- Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske - navodi Policijska uprava istarska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije