Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U BRONXU

U požaru zgrade poginulo 19 ljudi, među njima 9 djece. Dužnosnik: 'Zna se što je pomoglo širenju požara'

Foto: Pixsell/Reuters
1/13
09.01.2022.
u 21:38

Ovo je užasan i bolan trenutak za grad New York - kazao je gradonačelnik New Yorka Eric Adams.

U požaru zgrade u Bronxu u New Yorku poginulo je najmanje 19 ljudi, među kojima je i devetoro djece, potvrdili su dužnosnici.  Požar je, prema trenutno dostupnim informacijama, počeo na drugom ili trećem katu zgrade od 19 katova. 

U bolnici su s ozljedama opasnima po život završile 32 osobe, a gradonačelnik New Yorka Eric Adams izjavio je za CNN kako je ukupno 63 osobe ozlijeđene.

 

- Bit će to najgori požar u našoj povijesti. Ovo je užasan i bolan trenutak za grad New York - kazao je Adams. 

Požar je počeo nešto prije 11 sati ujutro po lokalnom vremenu, a u gašenju požara i intervenciji sudjeluje oko 200 vatrogasaca. 

 

Većina žrtava je pronađena na stubištu svakog kata zgrade, a mnogi od njih sa srčanim zastojem. Većina ozljeda je zbog udisanja dima. U ovom trenutku nije poznat uzrok požara. 

Vatrogasci su na društvenim mrežama objavili slike intervencije

 

Daniel A. Nigro, vatrogasni povjerenik grada New Yorka kazao je da su vatrogasci na mjesto nesreće stigli u roku tri minute i da je "dim u toj zgradi bio neviđen"

Nigro je kazao za New York Times da su ostala otvorena vrata stana u kojem je počeo požar što je znatno pomoglo širenje požara i dima. - Govorili smo im 'zatvorite vrata', 'zatvorite vrata' kako bi smo obuzdali požar - dodao je. 

Zgrada sa 120 stanova sagrađena je 1972. godine, navode gradski podaci.  New York, megapolis s devet milijuna stanovnika, zahvatila je stambena kriza, a zgrade su nerijetko oronule i loše održavane.

Ključne riječi

Komentara 6

AP
Ante Potina
03:52 10.01.2022.

crnci uvik pale ,gare sve kradu,ubijaju,siluju uvik uni il uni hispanci jadna li in majka garava

NO
nogogaz
22:03 09.01.2022.

CRO domovina mora poslati pomoc prijateljima u SAD!

Avatar alien79
alien79
21:43 09.01.2022.

Zašto bi me bilo briga za požar zgrade u bronxu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije