Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manifestacije

U Poreču i Puli održano "Ljeto s maslinovim uljem"

ljeto s maslinovim uljem
VL
25.06.2011.
u 16:21

Nakon uspješnih manifestacija u Splitu, Dubrovniku i Korčuli, Ljeto s maslinovim uljem se preselilo u Istru i Primorje

U Poreču i Puli se u petak i danas održala manifestacija pod nazivom Ljeto s maslinovim uljem koja je dio nacionalnog gospodarsko-turističkog projekta Hrvatska zemlja maslinovog ulja. Projekt inspiriran maslinom ima niz manifestacija u čak 16 hrvatskih gradova i povezuje sve naše regije.

Nakon uspješnih manifestacija u Splitu, Dubrovniku i Korčuli, Ljeto s maslinovim uljem se preselilo u Istru i Primorje. Na porečkoj rivi, građani i brojni turisti su imali priliku kušati proizvode tvtki Zvijezda, Agrolaguna, Uje, zatim PZ Brachia s otoka Brača, OPG Balija iz Fažane, OPG Marija Buršić iz Buja, OPG Činić – Oleum Vitae i drugih. Danas je pak pulska tržnica bila pozornica izlagačima kojima su se pridružili i OPG Fiore iz Vodnjana te OPG Mirjane Srdar . Uz maslinovo ulje u Puli je predstavljena i kozmetička linija Oleatica , dnevne i noćne kreme na bazi masline i lavande i mlijeko za tijelo. Hrvatska zemlja maslinovog ulja sutra seli na Punat a u ponedjeljak 27.lipnja na riječko Korzo.

Program se se odvijaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatske gospodarske komore, a podršku projektu su dali Istarska županija, Grad Poreč, TZ grada Poreča, Grad Pula, TZ grada Pule kao i brojni proizvođači maslinovih ulja poput Zvijezde, Agrolagune i Brachie. Partner je i prva hrvatska oleoteka Uje. Cilj je naših maštovitih maslinara i proizvođača proizvoda od masline da i kroz turističku ponudu pokažu svijetu izvrsnost naše masline, te sve ono što se od masline može učiniti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije