Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REHABILITACIJA NA DRUGAČIJI NAČIN

U Poljskoj se zatvorenice brinu o bolesnoj djeci

24.06.2009.
u 11:25

Poljske zatvorenice dobivaju drugu priliku. U gradu su Lubliniecu zatvorenice našle nadu u brizi za djecu. Žene, od kojih dio služi zatvorske kazne za teška kaznena djela, uče suosjećajnost i dobivaju velike zahvale jer se u svojoj zatvorskoj svakodnevici brinu o djeci s posebnim potrebama u obližnjem domu.
- U nekim sam se trenucima pitala postoji li u meni još nešto dobro. Ovaj mi je posao pomogao da nađem odgovor. Da, u meni postoji dobrota koja je dovoljna da radim ovaj posao i da kao naknadu ne očekujem ništa osim osmijeha. Odgovor štićenika je tih: Lijepo je da si tu, dobra si osoba i sretan sam što si sa mnom, rekla je jedna od sudionica programa za rehabilitaciju, Agata.

Upraviteljica zatvora Lidia Olejnik kaže da rad s djecom povećava samopoštovanje i daje zatvorenicama mogućnost da svijet vide drugačijim očima.
Rad s djecom zatvorenice obavljaju i zato ne dobivaju naknadu iako postoji mogućnost rada unutar zatvorskih zidina koji je plaćen. No, za neke je zatvorenice rad s djecom prevelik teret tako da je broj onih koje odustaju od projekta u prvim danima veoma visok.

(MaČ)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije