Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUSTALI

U Plaškom ipak neće biti koncerta četničkog dueta Žare i Goci

plaški2
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
02.04.2010.
u 14:30

PU karlovačka tvrdi kako koncert nije bio ni prijavljen, a nakon razgovora s vlasnicima oni su odustali od organizacije i održavanja koncerta.

U Plaškom večeras ipak neće svirati i pjevati narodnjački duet Žare i Goci, "proslavljen" i po nizu pjesama u kojima veličaju četništvo i pogrdnim riječima obračunavaju se s drugim narodima, ponajviše Bošnjacima, iako i drugim narodima, pogotovo hrvatskom, njihovi stihovi mogu uvrijediti nacionalne i vjerske osjećaje.

Iako je predsjednica Općinskog vijeća Plaškog iz redova SDSS-a Mara Šupica još jutros tvrdila kako će "zabave" biti, PU karlovačka izdala je priopćenje u kojem se kaže kako nije zaprimljena formalna prijava javnog okupljanja u kojoj bi bili obaviješteni o održavanju koncerta. Na osnovu medijskih napisa i javne najave koncerta na plakatima u Plaškom, obavljen je razgovor s vlasnicima ugostiteljskog objekta, nakon čega su vlasnici, navodi se u priopćenju PU karlovačke, odustali od organizacije i održavanja koncerta.

Koncert je inače trebao biti održan u ugostiteljskom objektu "Barun Kobra" čija je vlasnica kći Mare Šupice, no zbog njezina rodiljskog dopusta, objektom trenutačno upravlja upravo Mara Šupica. Ona je kazala kako nije upoznata s četničkim repertoarom gostiju koji su u ovoj nacionalno izmiješanoj općini trebali "zabavljati" mještane, i to upravo na zajednički katolički i pravoslavni Veliki petak i Veliku subotu. No, dodala je predsjednica plaščanskog Vijeća, nije ni bitno što su pjevali negdje drugdje, jer u Plaškom zasigurno ne bi pjevali četničke pjesme.

U svakom slučaju, sada za to neće imati ni priliku.

Komentara 4

ST
strsica
06:37 04.04.2010.

Nikada nisam cula za te pjevace ali pouzdano znam da vi sve proglasite Cedama, a Tompson je demokrata. He, zanimljivo. I Lepu Brenu su \"branitelji\" proglasili Cetnikusom. Dakle, ........ mozda bi vam bilo bolje da ocistite taj jadni Plaski, to predivno stoljetnu skolu, da joj bar prozore promijenite. Dosli divlji i protjerase domace. Grad je jadan, taman i necist.....neodrzavan.

BA
balance
20:38 01.05.2011.

Cuj odustali! Ispada kao da im se traktor pokvario pa nisu mogli doci!!!

NE
nettko
16:27 02.04.2010.

Ona je kazala kako nije upoznata s četničkim repertoarom gostijU-DAJ POPIS..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije