Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spora pravda

U parku silovao maloljetnicu pa pitao: Hoćeš i ti?

nasilje
VL FOTO
22.11.2012.
u 13:50

U početku su bila optužena četvorica, no jedan je optuženik preminuo tijekom postupka. Žrtva je u to vrijeme bila maloljetna

Ukupno osam i pol godina zatvora nepravomoćna je presuda koju je vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem Sanje Mazalin izreklo trojici muškarca u dobi od 38 i 44 godine zbog okrutnog silovanja koje su počinili davne 1993. Riječ je o ponovljenom suđenju jer su u dva navrata optuženici – u početku su bila četvorica, no jedan je preminuo tijekom postupka – oslobođeni. Vijeće sutkinje Mazalin ovaj je put donijelo osuđujuću presudu smatrajući da im je dokazano da su u dva navrata silovali djevojku koja je u vrijeme počinjenja zlodjela bila maloljetna. Stoga im je izreklo kazne od tri i pol, tri i dvije godine zatvora, a u izrečene kazne im je uračunato i vrijeme koje su proveli u pritvoru.

Prema optužnici, jedan od njih točno neutvrđenog dana u srpnju 1993. u Velikoj Gorici dočekao je žrtvu na cesti. Pod izgovorom da mora s njom razgovarati uhvatio ju je za ruku i odveo u obližnji park te joj je rekao da sjedne na šaht. Kako je djevojka tražila da je ostavi na miru, prvo ju je opsovao, a zatim ju je više puta udario po licu. Prijetio joj je da ima oružje te je tražio da se skine, nakon čega se i on skinuo te ju je silovao. Ubrzo nakon toga do njih je došao optuženikov prijatelj (koji je preminuo tijekom postupka, op. a.), na što mu je ovaj, pokazujući prema djevojci, kazao:

– Hoćeš i ti? – te ju je i on silovao.

Sve to ponovilo se i sljedeći dan kada su djevojku, dok se navečer prečacem vraćala kući, dočekala trojica okrivljenika. Odveli su je u obližnju garažu gdje su je sva trojica silovala, a četvrti ju je optuženik nakon toga odvezao na obližnju livadu te također silovao.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar DucMan
DucMan
16:07 22.11.2012.

Nevjerojatno. Da su je silovali samo jedan dan bili bi slobodni, još bi ova sutkinja presudila kako mogu od jadne djevojke tražiti i odštetu. Je li moguće da se za takvo brutalno, višednevno silovanje maoljetnice može dobiti tako mala kazna?

BA
barjak
23:00 22.11.2012.

I radi ovakovih presuda se covjek stidi zivjeti u toj Hrvatskoj.

CA
capto a parva
16:00 22.11.2012.

nemojte zaboraviti da je sudac bio jedan od te trojke-četvorke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije