Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jaki sentimenti prema neovisnosti
Povratak na članak

U ovoj zemlji ne postoji porez, nema cestarina, nitko nije siromašan, a svatko može nositi oružje

Bitka kod Alama inspirirala je mnoge Teksašane na nastavak borbe i uskoro su izborili nezavisnost. Teksaški rendžeri služili su kao oružane snage novoosnovane Republike Teksas, a od pripajanja SAD-u kao policijska formacija Teksasa. Stekli su reputaciju jedne od najefikasnijih policijskih postrojbi u SAD-u

Komentari 21

Avatar Tombstone
Tombstone
13:34 18.02.2024.

Cestarina nema nigdje u USA osim na pokojim "turnpike" cestama. I u Texasu se placa porez na nekretnine, nema poreza na osobni dohodak. Izjava o najboljim sportasima u USA takodjer je nebulozna. Kao I ona da nitko nije siromasan.

VL
Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
15:02 18.02.2024.

Ali, oni nemaju Zagreb, nemaju trg Svetog Marka i nemaju na njemu velebne prosvjede lijeve oporbe kao onaj od jučer! A da u Texasu isto imaju siromaka - imaju, i te kako ih imaju.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:36 19.02.2024.

Bio sam kod Alamo - San Antonio, Huston, Galveston... Texas mi je simpatičan ali za Europejca sve to izgleda vrlo slično kao u drugim saveznim državama. Iako Ameri to vjerojatno nebi dali reći. Recimo bivše jugorepublike se dosta više razlikuju,, čak je sama Hrvatska raznolikija kulturološki i po govoru.

VL
AR
Archangel711
19:21 18.02.2024.

Drugi amandman na Ustav Sjedinjenih Američkih Država jamči pravo građana na držanje i nošenje oružja. Točan tekst amandmana glasi: "S dobro uređenom milicijom koja je nužna za sigurnost slobodne države, pravo naroda da drži i nosi oružje ne smije bitii ograničeno." Koliko bi hadezenjara i kamenjara još disalo u RH da imamo taj zakon?? Koliko cigana bi kralo po sjeveru Hrvatske?? Nula, niti jedan!!!!

VL
Avatar Make my day
Make my day
15:25 18.02.2024.

Amerikanci su teritorijalno vrlo agresivna nacija, zaboravili su spomenuti i Havaje i Aljasku kako su do njih došli. Bitno da danas drugima drže lekcije o granicama. Fuj.

VL
DO
doktorica
15:54 18.02.2024.

glavno da smo mi prvaci u oporezivanju,pa čak i u dupliranju poreza,gori nego u feudalizmu.

VL
TR
tratincica68
14:21 18.02.2024.

To se zove zemlja.nek hr ukine poreze ak ima muda

VL
Avatar Behemot
Behemot
14:18 18.02.2024.

Republika Teksas.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.