Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ONI SU GLASOVALI

U ove dvije države na našim je parlamentarnim izborima pristupio - jedan birač

Vitez: Hrvati u BiH izašli na birališta kako bi glasovali na izborima
Armin Durgut/PIXSELL
18.04.2024.
u 00:57

Po jedan birač glasovao je u Indoneziji, i to za Most, a jedina osoba u Slovačkoj svoj je glas dala stranci Možemo

Parlamentarni izbori ove su se srijede održavali u Hrvatskoj, ali dva se dana glasovalo u inozemstvu. U 11. izbornoj jedinici sporije su se obrađivala izborna mjesta, neki rezultati možda i neće stići još nekoliko dana, no u izbornoj noći bili su prebrojani neki glasovi.

Recimo, u Australiji je pobjedu odnio HDZ sa 164 glasa naših državljana. Drugo mjesto ondje uzela je lista OIP sa 124 glasa, a Hrvatsko bilo uzelo je 48 glasova. Pristupila su u Australiji 442 glasača, od čega 427 važećih listića.

Vitez: Hrvati u BiH izašli na birališta kako bi glasovali na izborima
1/33

Bugarska? Ondje je slavio HDZ, a izborima je pristupilo petero ljudi. U Egiptu je glasalo dvoje Hrvata, po jedan glas dobili su HDZ i A-HSP. U Grčkoj je šest od deset birača glasalo za Možemo, a četvero za HDZ.

U Indoneziji je glasala samo jedna osoba, i taj je svoj glas dala Mostu. U Južnoaferičkoj Republici glasovalo je 17 ljudi, a u Kini - dvoje. Po jedan glas ondje su dobili HDZ i Ivan Pernar. Na Kosovu je 13 od 17 pristiglih birača glasovalo za HDZ. U Poljskoj je glasovalo 5 osoba, u Rusiji troje, a u Slovačkoj jedna osoba.

Sve glasove dijaspore možete pogledati OVDJE

Komentara 1

SL
Slivovica
01:07 18.04.2024.

Mene u mom selu jedva natjerali da idem glasovati,a ovaj u Indoneziji glasovao.Mora da mu je biračko mjesto bilo ispod apartmana🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije