Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdssb izgubio

U Osijeku se ori: 'Bubalo znaj, svemu je kraj, više se ne vraćaj'

Ivica Vrkić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
02.06.2013.
u 19:34

Bubalo znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj, pjeva se u stožeru Ivice Vrkića

Ivica Vrkić pobijedio je utrci za gradonačelnika Osijeka, prema neslužbenim rezultatima koje je objavio DIP.  Vrkić je u drugom krugu izbora osvojio 52,82 posto glasova, a HDSSB-ov kandidat i dosadašnji gradonačelnik Krešimir Bubalo 45,10 posto.  U Osijeku su obrađena sva biračka mjesta.

Vrkić je pobijedio s iznenađujuće velikom razlikom te bi ovi rezultati mogli biti i jedno od najvećih iznenađenja izbora.

Na objavu rezultata stožerom HDSSB-a se prolomila psovka i zavladao je muk.

– Čestitam pobjedniku izbora. Odrađivat ćemo svoj posao u Gradskom vijeću, itekako ćemo biti aktivni. I dalje ćemo se boriti za građane Slavonije i Baranje – komentirao je Bubalo. U životu, dodao je, postoje dobre i loše stvari.

– Rekao sam prije četiri godine, "U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi". Izgubio sam, ali mlad sam, bit će još utakmica – dodao je.

– Žao mi je što smo izgubili gradonačelnika. Presudili su birači – nadovezao se čelnik stranke Vladimir Šišljagić, čestitajući pobjedniku.

Šišljagić ostaje osječko-baranjski župan, no razlika je znatno manja nego se prognoziralo. Osvojio je 53,35, a HDZ-ov Goran Ivanović 41,60 posto glasova.

– I to je volja birača. Radit ću u interesu svih, voditi računa o ravnomjernom razvoju županije – kazao je. Na upit jesu li građani glasovali za njihove protukandidate u Osijeku i županiji ili zapravo protiv HDSSB-a, odgovorio je kako vjeruje da se ipak radilo o biranju određene osobe.

Vrkić: Dosad su političari radili za sebe, od sutra rade za građane

– Bubalo znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj – ori se u stožeru Ivice Vrkića.

U Vrkićevom stožeru je i kandidat prvog kruga Miroslav Šimić te saborska zastupnica SDP-a Biljana Borzan. Stigao je i Ante Đapić koji je također podržao Vrkića.

– Danas je vrijeme za slavlje gospodina Vrkića, ali i moje osobno. Govorio sam da je ovo glupa podjela da lijeve i desne, a ovdje je bila podjela na one koji vode grad dobro i loše.

Glede budućnosti HDSSB-a Đapić je rekao da će ući sigurno u svoje probleme te da sigurno nisu očekivali poraz. Ostala im je pozicija župana, ali je skupština vrlo problematična, rekao je Đapić. Osvrćući se na drugi krug izbora za gradonačelnika rekao je da je gradsko vijeće već bilo definirano što se tiče odnosa prema vladajućoj stranci i da je ovdje samo trebalo odraditi pametan posao pa je zbog toga povukao prvi potez i već drugi dan jasno podržao Vrkića.Vrkić je nakon objave prvih rezultata rekao da su to novi odnosi koji znače da se neće dijeliti nego da će se razgovarati, ali da se ništa ne može stvoriti preko noći, da svi zajedno moraju raditi bez obzira tko je na vlasti a tko u oporbi te da će raditi u korist građana.

Vrkić je pak poručio da s današnjim danom prestaje sve što se dosad događalo, a to po njemu znači da su do sada političari radili za sebe, a od sutra će za svoje građane. Za gradskoga vijeće će presudnu ulogu međusobno imati same stranke budući da on nije ni na jednoj listi, ali je važno da se stvore mirni uvjeti kako bi gradonačelnik mogao izvršavati svoje obveze.

Što se tiče budućnosti Vrkić je rekao da s njim ne počinje povijest, a vjerojatno neće s njim ni završiti, ali definitivno znači novi početak s odnosima između političkih čimbenika, a on će raditi sve da se političari manje bave sobom, ali više problemima koji tište Osječane. Za antiglavaševsku koaliciju kaže kako ne pripada nikakvim koalicijama te da bi bilo smiješno da prave kampanju protiv jednog čovjeka bez obzira o kojem se čovjeku radi. Svoj odnos prema HDSSB-u definirat će kao i prema svakoj drugoj stranci ako se budu ponašale korektno prema obvezama koje budu imale u gradskom vijeću.

Vrkić je poručio zapioslenicima u upravi grada i gradskim poduzećima neka mirno spavaju, da ih neće proganjati, ali da jedino od njihovih šefova traži da mu ponude mandat na raspolaganje, a oni neka rade profesionalno.

– Nitko od njih neće dobiti otkaz osim onih koji, normalno, ne budu radili. Svi mogu računati na uljuđenu opciju – rekao je Vrkić.

Miroslav Šimić koji je također podržao Ivicu Vrkića rekao je da mu je drago da su 'u ovome uspjeli'.

– Drago mi je da sam sudjelovao, da tako kažem, u jednom pokretu otpora protiv jedne vlasti koja se ponašala bahato kao vlast koja ne priznaje hrvatske zakone i propise – rekao je Šimić te dodao da se iskreno nada da će ova promjena i značiti promjene. Poručio je također da on nije partner s figom u džepu.

– Isto tako smo i partner koji će ako sada budući gradonačelnik bilo što od onoga što je zastupao u kampanji odustane, tako ćemo isto biti principijelni i dići glas protiv – rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije