Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA

U Osijeku maloljetnik pokušao skočiti s balkona kuće

policija
VL
17.02.2010.
u 16:12

Sve se događalo pred očima sutkinje, socijalnih radnika i policajaca koji su došli odvesti maloljetnika i njegovu dvije godine mlađu sestru majci nakon odluke Općinskog suda o privremenoj mjeri do okončanja razvoda.

Prava se drama događala jutros u jednoj osječkoj obitelji u kojoj je u tijeku brakorazvodna parnica. Ne želeći živjeti s majkom, što je privremenom mjerom do okončanja razvoda odredio osječki Općinski sud, maloljetnik je pokušao skočiti s balkona kuće i oduzeti si život. Sve se događalo pred očima sutkinje, socijalnih radnika i policajaca koji su došli odvesti maloljetnika i njegovu dvije godine mlađu sestru majci.

- Djeca su pola sata pokušavala sutkinji objasniti da žele živjeti sa mnom, a obećali su da će viđati i majku. Rekli su joj kako oni nisu jabuke da ih se stavlja ovdje ili ondje. Dok smo mi potpisivali zapisnike, sin je otrčao do balkona i zakoračio preko ograde, no srećom, spazio sam ga na vrijeme i uspio zgrabiti - ispričao nam je potreseni otac.

U brakorazvodnoj drami koja traje već šest mjeseci, djecu, kaže otac, nitko ništa nije pitao.

- Jedini je problem što je uvriježeno pravilo da se djeca dodjeljuju majci, iako su moja djeca dovoljno odrasla da odluče s kim žele živjeti, što je i psiholog potvrdio - ističe on. Njegov odvjetnik Vladimir Burić smatra neobičnim što je na izvršenje sudske mjere došla i sutkinja iz brakorazvodne parnice Željka Sebelić, a ne sudac ovršnog odjela.

- To se danas dogodilo prvi put u povijesti ovoga suda! Otac nije sprječavao izvršenje mjere i nije bilo ni jednog razloga da dolazi policija i da se djecu na silu tjera da učine nešto što ne žele, ovo je mimo svih zakonskih pravila. Djeci se čak prijetilo da će ih se, ne budu li išli, smjestiti u SOS dječje selo - kazao je Burić. Otac je, stoga, apelirao da se u cijeli slučaj uključi netko tko će samo saslušati djecu.

- Pravne institucije ne funkcioniraju. Kriv sam samo zato što sam otac, a majka treba dobiti djecu samo zato jer je majka - rekao je u suzama.

Majka pak smatra kako je otac izmanipulirao djecu te da govore "ono što im je on zapovjedio". Na sudu kažu kako je sutkinja imala pravo doći na ovrhu te da se pri odlukama pazi na dobrobit djeteta. Ovrha je odgođena.

Ključne riječi

Komentara 3

ME
mel
01:56 21.02.2010.

mislim da tu nije dobro postupljenood strane suda icentra zasocijalni rad, ako djeca izjavljuju da zele ostati zivjeti sa ocem i ako su tu dobri uvjeti za njih onda to tako treba i biti, ako jdno dijete zivjeti sa majkom a jedno sa ocem opet to djeci treba udovoljiti treba gledati samo volju djece a ne druge interese i primjenjivati silu zakona

RA
razočarani1
01:12 18.02.2010.

prestrašno..centri i sudovi rade za svoje interese a ne za interese djece.......a obiteljski zakon su sastavljale feministice sa jacom koji ide samo njima na ruku....i gdje su zaštičene kao rijetki primjeri životinja.......tako da u večini slučajeva djeca i očevi suu kažnjeni....gospođo pravobraniteljice kad če tome nasilju više doći kraj....

HR
hrabrica
15:16 18.02.2010.

Ovrha? Kakva ovrha? Pa nisu djeca stvari da mogu biti predmet ovrhe!!!! Zasto netko ne saslusa tu sirotu djecu, nisu oni izmnipulirani da govore sto im tta kaze, da je samo tako ne bi si dijete pokusalo oduzeti zivot! Zasto moraju majci ako ne zele? Barbarstvo cisto, dobro sirotan kaze - kaznjen je zato sto je otac :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije