Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČAN LET Nevrijeme vratilo airbus 320 u Zagreb

U oluji iznad Splita Bilić sa sinom Leom

01.05.2009.
u 19:02

Slaven Bilić, izbornik nogometne reprezentacije, i njegov sin Leo samo su dvojica od 145 putnika koji će zasigurno zapamtiti let iz Zagreba prema Splitu airbusom 320.

Taj zrakoplov Croatije Airlinesa u srijedu u 21.16 poletio je sa zagrebačkog aerodroma, ali na putu do Splita uhvatilo ga je olujno nevrijeme.

Havarija na nebu
Tuča, oluja, prava havarija na nebu, zrakoplovu nisu dopustile da sleti u Split te je desetak minuta kružio na prilazu tom gradu.

Cijelo vrijeme pilot je bio u kontaktu s kontrolom leta koja mu je davala informacije o meteorološkim uvjetima, a zbog oluje putnici su zacijelo osjetili i dobrane turbulencije.

Izbornik Bilić danas nije želio dati nikakvu izjavu o navodno dramatičnom letom. Naposljetku, pilot je odlučio kako je najsigurnije avion vratiti u Zagreb jer za slijetanje u splitskoj zračnoj luci nije bilo uvjeta. Da bude još gore, u pistu splitskog aerodroma usred nevremena udario je i grom!

– Rupu od groma vidjeli smo tek drugi dan ujutro, prije polijetanja prvog aviona. Nije bila na osi same piste nego sa strane. Odmah smo je sanirali brzovezujućim asfaltom – doznajemo u Zračnoj luci Split. Ne može se sa sigurnošću reći kada je grom točno udario u pistu, ali u Splitu samo nagađaju da je to možda bilo između 22.30 i 23 sata jer je tada najjače grmjelo.

Nije bilo kvara
– Nakon što se avion vratio u Zagreb u 22.36 sati, u Split je ponovno poletio u 23.18 sati. Na splitski je aerodrom sletio malo poslije ponoći – rekla nam je Ksenija Žlof, glasnogovornica Croatije Airlinesa. To je očit dokaz, dodala je, da avion nije imao nikakav kvar, kao što su nagađali neki mediji, nego ga je olujno nevrijeme spriječilo da iz prvog pokušaja dođe do Splita.

– Piloti su se kasnije javili u kontrolu leta i zahvalili na dobrom navođenju našim kontrolorima – zaključila je Olivera Ilijaš, glasnogovornica Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije