Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puknula cijev

U ocean i na plaže u Kaliforniji izlilo se oko 79 tisuća litara nafte

naftovod
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.05.2015.
u 07:57

Naftna mrlja dugačka je oko 6.4 kilometra, a široka oko 46 metara

Na naftovodu uz kalifornijsku obalu u utorak je puknula cijev zbog čega se oko 79 tisuća litara nafte izlilo u ocean i na plaže, izvijestila je američka obalna straža, javlja Reuters, a prenosi Yahoo News.

Naftovod koji ide paralelno s autocestom 101 u blizini Santa Barbare ostavio naftnu mrlju koja je dugačka oko 6.4 kilometara, a široka oko 46 metara.

Uzrok puknuća cijevi nije poznat, kazala je glasnogovornica obalne straže Andrea Anderson. Utvrđeno je da je za naftovod odgovorna kompanija Plains All American koja je počela s čišćenjem.

>> Puknuo dio cjevovoda koji povezuje Rafineriju nafte Sisak i JANAF te se izlila nafta

Komentara 12

EL
EldersRealm
08:58 20.05.2015.

Sad zamislite proizvodne platforme u Jadranu koje ce naftovodima biti povezane s glavnom. Vjerojatno ce postojati i naftovod prema najblizoj rafineriji. Kad to pukne pod morem, ko ce to "hitno" sanirati? Nadam se da Vrdoljak prati razvoj dogadjaja u Kaliforniji...

Avatar deziderij
deziderij
09:19 20.05.2015.

U jedno sam 100% siguran. Kada bi se te famozne platforme instalirale na našem moru ( a bez njih ćemo ( sic ) vjerojatno ubrzo i gladni biti ) u slučaju havarije nitko nikada ne bi odgovarao. Možda ona izdajnička plaćenica Dorićka koja svim silama nastoji progurati taj jad od projekta. Prestrašno je vidjeti što nafta učini flori i fauni kad do havarije dođe a sigurne garancije za takvo što apsolutno nema.

Avatar Sunčica
Sunčica
00:14 21.05.2015.

koja gadost i katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije