Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike štete

Poplave u Slavoniji: Stručnjaci samo u Račinovcima utvrdili 94 kuće opasne za život

poplave
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
02.06.2014.
u 16:41

Nadzor u naselju Račinovci bit će potpuno završen tek nakon što se voda potpuno povuče

Iako je prošlo više od dva tjedna od katastrofalnih poplava, voda se još uvijek nije povukla iz svih dijelova naselja Račinovci, odakle danas odlaze stručni timovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Utvrđeno je kako je djelovanju vode bilo izloženo 1200 kuća, opasnima po život označene su 94 kuće, no nadzor će biti potpuno završen tek nakon što se voda potpuno povuče.

U Rajevom Selu od 1209 zgrada izloženih djelovanju vode za sada je, nakon pregledanih 20% zgrada, 21 zgrada označena opasnom po život.

Na području naselja Strošinci 452 zgrade bile su izložene djelovanju vode, a 5 ih je označeno opasnim za život. U naselju Đurići u kojem je pregledano 271 zgrada niti jedna nije označena opasnom po život. U naselju Posavski Podgajci, u kojem je 330 zgrada bilo izložene djelovanju vode, za sada je jedna zgrada proglašena opasnom po život, ostalo je nepregledano desetak zgrada koje su nedostupne jer su još pod vodom.

Od  29. svibnja, odnosno od kada se provodi nadzor nad mehaničkom otpornošću i stabilnošću zgrada koje su bile izložene djelovanju vode na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske  županije, stručni timovi Ministarstva obradili preko 2300 zgrada od čega je 121 označena opasnom po život.

>>Iz poplavljenih područja jučer uklonjeno 70 tona uginulih životinja

Komentara 1

DU
Deleted user
14:13 02.06.2014.

Uhlir je govorio o 70% kuća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije