Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtić Duga Resa

Gradonačelnik: 'Nije pao strop, samo smo skinuli ploče, jer smo tražili od kuda curi voda'

dječji vrtić Resica
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
08.09.2015.
u 13:39

Ravnateljica vrtića Resica Mira Štedul kazala je kako je sanacija započela još u nedjelju, tako da su prostorije gdje je curila voda u ponedjeljak bile izoliranje i ograđene.

Nije se urušio niti djelić krova novog dijela vrtića, niti je ikada ikome bio ugrožen život. Čistačica, koja je obišla vrtić u nedjelju, javila je kako sa stropa na katu i u prizemlju curi voda. Pozvali smo izvođače i oni su odmah došli i još u nedjelju sami skinuli ploče sa stropa kako bismo otkrili od kuda curi voda. dakle, izvođač je skinuo ploče, nisu same pale - kazao je Ivan Baršić, gradonačelnik Duge Rese.

Kaže kako su dezinformacije došle od strane nekih medija koji nisu provjeravali o čemu se radi.

- Istina je da je došlo do nekog propusta tijekom izvođenja radova, odnosno adaptacije gornjeg kata zgrade vrtića zbog čega je na dijelu krova, nakon prve veće kiše od završetka gradnje kata vrtića u lipnju, došlo do curenja vode. Voda je počela curiti nakon kiše u noći na subotu. Taj problem, odnosno uzrok curenja vode, naknadno su otkrili izvođač i projektant. Izvođač, tvrtka  Bišćan već sanira oštećenje i sve će biti gotovo do četvrtka - dodao je Baršić.

Procurilo je manje od sto litara vode i sanacija će stajati najviše pet tisuća kuna. Izolacija je čista, kao i sve instalacije, te odvodnja, a voda je, navodno, curila kroz neke pukotine. Ravnateljica vrtića Resica Mira Štedul kazala je kako je sanacija započela još u nedjelju, tako da su prostorije gdje je curila voda u ponedjeljak bile izoliranje i ograđene. Mališani su i sada u vrtiću, tek je nekoliko djece, uz suglasnost roditelja, ostalo par dana na čuvanju kod bake i djedova dok se kvar ne sanira. Uglavnom, niti jedno dijete nije bilo ugroženo zbog radova, odnosno nije otpao strop, već smo sami skinuli ploče zbog sanacije kvara - dodala je ravnateljica Štedul.

Izvođača radova, karlovačku tvrtku Bišćan, koja je i radila uređenje kata vrtića vrijedno 3,6 milijuna kuna, pohvalila je za suradnju. - Iz tvrtke Bišćan uvijek dođu kada ih pozovemo zbog bilo kojeg problema, suradnja s njima je odlična i uvijek nam pomognu. I sada će se sanacija, obzirom da je u garantnom roku, raditi na njihov račun - dodala je

>> VIDEO Dječji vrtić u staračkom domu

Komentara 3

Avatar Benedikta
Benedikta
09:58 08.09.2015.

Kakvi su to standardi u našoj zemlji, jel to trgovac gradio vrtić?!

OS
osica
11:13 08.09.2015.

Gradonačelnik Barišić "vidjet ćemo da li je kriv dragi Bog ili mi".. Ma, Barišiću " da se urušio krov na novom vrtiću definitivno je kriv dragi Bog, jer je to napravio vama u inat, no ipak se to dogodilo noću,oću, pa je poštedio djecu." Kakva filozofija, no ja ipak mislim da ste krivi vi i vaši izvođači radova. Samo nestručno izvedeni radovi mogu ovo prouzročiti. Ne " ogromni pljusak, već ogromni šlamperaj ".

AN
anihani
09:28 02.11.2015.

Bog je pravedan ,,nije dozvolio da se u tom momentu dica nadju u prostorijama ,,,ali dozvolio da se muljaza razotkrije ,,neko je tu zaradio novce ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije