Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50 radnih mjesta

U novljansku zonu Zapad stigao i treći ulagač

Na području zone već se grade novi pogoni
Željko Gašparović/VLM
16.03.2010.
u 10:13

Planira se i gradnja poduzetničke zone Jug, površine 85 hektara i smještene između željezničke pruge i autoceste.

Poduzetnička zona Zapad, koja se počela uređivati u Novskoj prije nekoliko godina, daje svoje plodove. Dobar smještaj zone u jugozapadnom dijelu grada, u neposrednoj blizinu autoceste Zagreb-Lipovac i županijske ceste Pakrac-Jasenovac, brzo je privukao investitore. Ovaj tjedan potpisan je i treći ugovor za osnivanje prava građenja i moguću kupoprodaju zemljišta.

Direktor tvrtke Betonteh iz Novske Nikola Šajatović kazao je da će radovi na pogonu površine 1700 četvornih metara, u kojemu će se proizvoditi materijali za graditeljstvo, aditivi za beton i građevinska bravarija, početi tijekom proljetnih mjeseci.

– U prvoj fazi gradnje posao u Betontehu dobilo bi 25, a kasnije bismo zaposlili još toliko djelatnika. Posao je vrijedan oko 10 milijuna kuna – rekao je direktor. Suvlasnik tvrtke Zvonko Jugović dodaje da će plasman proizvoda biti oslonjen na hrvatsko tržište, no računaju i na tržište susjednih zemalja.

Prošle godine u zoni Zapad prva je s desetak djelatnika proizvodnju u novosagrađenim pogonima pokrenula tvrtka Katavić Novska. Izrađuju plastičnu i aluminijsku stolariju. Na susjednoj parceli veliki pogon gradi i tvrtka Evolen. Na površini od 1600 četvornih metara u pogonima za termičku obradu drveta, kao zaštite za vanjsku ugradnju, radit će dvadesetak djelatnika.

Gradonačelnik Antun Vidaković kaže kako je Grad osigurao posebne pogodnosti svim investitorima, kao i oslobađanje od komunalnih doprinosa. Iste pogodnosti za gradnju nedavno je dobila i tvrtka Čelik iz Zagreba, koja će izrađivati armaturne mreže na prostoru izvan poduzetničke zone. U toj bi tvrtki proizvodnja počela početkom sljedeće godine, a zaposlilo bi se čak 50 metalaca.

– Povoljnosti koje dajemo dobar su poticaj ulagačima. No, kako se zona prostire na samo 4,3 hektara, planirana je i gradnja poduzetničke zone Jug, površine 85 hektara – naglasio je Vidaković. Zona je smještena između željezničke pruge i autoceste, a zainteresiranih već ima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije