Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prkose recesiji

U novi pogon uložit će pola milijuna eura i zaposliti radnike

'26.05.2010. Novi Marof - Tvrtka Jeklotehna Ting ove godine krece u izgradnju novog pogona vrijednog pola miljuna eura Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
28.05.2010.
u 16:55

– Sretni smo kada neki poduzetnik širi poslovanje i ulaže i bilo bi nam drago da je takvih više – kaže novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić

U ova recesijska vremena malo se koja tvrtka odluči za nova ulaganja, no ipak ima onih koji se krizi odupiru. Među njima je i novomarofska tvrtka Jeklotehna-Ting, koja za desetak dana kreće u investiciju vrijednu čak pola milijuna eura.

Uz zonu male privrede u Novom Marofu namjeravaju graditi proizvodno-trgovački objekt velik 1100 četvornih metara.

– Naša je osnovna djelatnost trgovina i imamo dovoljno asortimana za pokrivanje mikroregije. No, želimo razvijati i proizvodnju metalne galanterije i njezinu prodaju pa ovaj prostor valja što prije završiti kako bi se uloženo što prije počelo vraćati – rekao je direktor i vlasnik tvrtke Dragomir Smoljanec.

Budući da je recesija, ne zna hoće li pogon graditi vlastitim novcem ili će tražiti potporu banke.

– Ako se odlučimo na to da nas prati banka, objekt ćemo završiti do ljeta iduće godine, a ako ćemo ulagati vlastiti novac, završit ćemo ga 2012. godine – kaže D. Smoljanec.

Tvrtka ove godine slavi 20. obljetnicu poslovanja, ima podružnice u nekoliko hrvatskih gradova, a zapošljava tridesetak djelatnika.

– Namjeravamo zaposliti najmanje sedmero radnika, no nadam se da će ta brojka biti i veća. Polovica naših zaposlenika radi u Novom Marofu, a 95 posto njih i živi na novomarofskom području. I novi radnici bit će s područja grada. Svi dobro znamo kakva su vremena, no to nas nije obeshrabrilo. Poznajemo tržište, znamo potrebe, no tržište se mijenja, ali mi smo se, kao mala tvrtka, spremni preorijentirati, promijeniti proizvodni program i slično bude li potrebno – ističe Smoljanec.

Svaka investicija u gradu je dobrodošla pa je tako i gradska vlast spremna poduzetnicima ići na ruku.

Novi pogon Jeklotehne tako će se uz 80 posto popusta priključiti na trafostanicu. Grad će im sufinancirati 42.500 kuna.

– Sretni smo kada neki poduzetnik širi poslovanje i ulaže i bilo bi nam drago da je takvih više jer bi se tako povećao i broj zaposlenih – rekao je gradonačelnik Darko Hrenić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije