Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverzna reforma

U Njemačkoj uvode zakone za olakšanje života. Bavarci poručili: Srušit ćemo 'građansku plaću' za nerad

11.11.2022.
u 22:54

Usvojeni zakon u Bundestagu izazvao je mnoge reakcije. Za pojedine gospodarstvenike to je previše, a trgovačko udruženje taj zakon vidi kao "lažni poticaj" za osobe s niskim primanjima.

Komentara 37

ST
stefj
00:36 12.11.2022.

Kako se ono kaže - ode Njemačka na kvasinu? Umjesto da napravi reformu gospodarstva i poveća konkurentnost, ide se na socijalne transfere i iscrpljivanje države. Vidimo da je to svugdje u konačnici osiromašilo gospodarstvo, uravnilovka nikada nije dobra... No nije bilo drugo niti za očekivati. Umjesto rasprave o tome zašto Njemačka i EU već desetljećima nisu iznjedrili niti jednog globalnog lidera u novim tehnologijama, ide se dalje u zatvaranje sustava i koncentraciju na tržište EU-a. Već dugo nitko izvan EU-a si ne može ili ne želi priuštiti stvari u EU, a i kupovina Njemačke opreme u samoj EU često je sufinancirana od strane države jer je inače drastično preskupa... Tko na svijetu će kupiti nevjerojatno skupe hibridne i električne aute proizvedene u Njemačkoj? Apsolutno nitko... Zelena tranzicija? Kakva je to tranzicija gdje se kompletna oprema proizvodi u Americi i Aziji, od panela, generatora do baterija? A tu zelenu struju, čija cijena će i dalje biti nekoliko puta skuplja neće si moći priuštiti nitko, čak niti građani EU-a, bez visokih subvencija iz poreznih prihoda... Sve se čini da EU ide u smjeru neke vrste komunizma, zapravo više nacional socijalizma gdje države upravljaju privatnim sektorom pod izgovorom nekog višeg dobra...

LU
Lu13
10:00 12.11.2022.

Njemačku ce koštati politika podržavanja nerada došljaka koji su preplavili europu.A to sve plaćaju ljudi koji rade,dok im ne pukne film i ne izbije sra.e u cijeloj Europi...

SF
sflajpan
06:43 12.11.2022.

Stvar je mnogo dublja.NWO je tako ponudio kruh bez pogače i mnogi će pohitati prema takvom novom poretku.Jedino što nisu rekli tim ljudima koji će obje ručke prihvatiti to je da će za takav (kasnije digitalni) valutni dobitak morati recimo se obavezatno bocnuti nečim od čega ćete umrijeti ili nema brojčeka na vašoj kreditnoj kartici.Znači potpuna kontrola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?