Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEGLA VLASNIKU

U Nizozemskoj potraga za iznimno otrovnom zmijom: 'Molimo građane da ne izlaze van'

Zagreb: Uskoro se otvara izložba ?udesan svijet zmija
Borna Filic/PIXSELL
21.11.2023.
u 20:13

Iz policije su također naveli kako ova zmija nije agresivna, a malo je vjerojatno kako će izlaziti iz ugrijanih prostora, s obzirom na to da se radi o hladnokrvnom gmazu

Ekstremno otrovna zelena mamba dužine 2 metra trenutno je na slobodi u Nizozemskoj, a vlasti su upozorile građane da ostanu u zatvorenom i ni u kojem slučaju ne pokušavaju sami zarobiti zmiju. Kako je objavila policija u južnom gradu Tilburgu, jedan vlasnik javio im se jučer navečer kako mu je iz doma pobjegla zmija. 

- Ova zmija vrlo je opasna, a njen ugriz iznimno je otrovan. Ako je itko ugrižen, odmah se mora javiti medicinskim službama - objavila je policija koja je uz ovo upozorenje objavila i fotografiju zmije, prenosi The Guardian

Iz policije su također naveli kako ova zmija nije agresivna, a malo je vjerojatno kako će izlaziti iz ugrijanih prostora, s obzirom na to da se radi o hladnokrvnom gmazu, odnosno životinji koja nema stalnu tjelesnu temperaturu. 

- Voli tamna i topla mjesta. Ako ih pronađe, bit će vrlo pasivna - poručili su.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Objavili zastrašujuću snimku otmice broda u Crvenom moru

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Centurion
Centurion
04:33 22.11.2023.

Najotrovnija Taipan. mislim da je ima i tamo. Kad gricne imaju samo 20-30 sekundi da upucaju protuotrov.

BF
bf23
11:01 22.11.2023.

A zašto netko smije posjedovati takvu zmiju??

OP
Ocvali pupoljak
21:43 21.11.2023.

Ova zmija je izuztno agresivna. I smrtonosna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije