Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

U Napulju vojska skuplja smeće

Napulj, vojska otklanja smeće
27.12.2010.
u 11:30

Ako se Napulju pridodaju i okolna mjesta, na ulicama i trgovima ima ukupno 17.000 tona smeća

RIM – U Napulju su od danas i pripadnici oružanih snaga angažirani u prikupljanju smeća. Stanovnici Napulja Božić su proveli sa 1500 tona otpada na ulicama, a budući da su zatvorene spalionice otpada, smeće na ulicama samo se gomila. K tome su nastali i iznenadni problemi s odlagalištem u mjestu Chiaianou u koje nije bilo moguće uskladištiti više od 600 tona otpada. Neka postrojenja za odlaganje i paljenje smeća danas su ponovno otvorena, ali će biti teško ukloniti sve smeće s ulica do Silvestrova.

Uz pomoć vojske moći će se odvoziti oko 1300 tona smeća dnevno, što je i dnevna “proizvodnja” smeća u Napulju, ali ostaje na ulicama nagomilano smeće iz proteklih dana. Ako se Napulju dodaju i okolna mjesta, onda na ulicama i trgovima ima ukupno 17.000 tona smeća. Oporbeni lijevi centar, a posebno čelnik stranke Italija vrijednosti Antonio Di Pietro, napada premijera Silvija Berlusconija zbog smeća na napuljskim ulicama. Vlada, pak, odgovara kako je za takvo stanje odgovorna gradonačelnica Napulja Rosa Russo Iervolino, predstavnica lijevog centra.

Osnovni problem što ne postoje odlagališta i spalionice, pa je gradska uprava pozvala građane da ne odnose odmah sve smeće iz stanova. Dogovoreno je da se u Španjolsku izveze 60.000 tona smeća, za što će Italija platiti Madridu 90 milijuna eura, odnosno 150 eura po toni smeća.

Ključne riječi

Komentara 4

LJ
Lastan_Jr
12:49 27.12.2010.

Dobro rade...bio sam dolje, ne samo u Napulju nego i sva okolna mjesta ispod Vezuva grcaju u smecu...odvratno je...

MA
mani102
13:42 27.12.2010.

evo Europe tome mi težimo trebamo što prije u europu da i mi budemo u trendu

Avatar commentator
commentator
16:40 28.12.2010.

Dobro rade...- - -...odvratno je???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije