Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stalne borbe

U napadu na policijsku postaju u Kolumbiji poginulo sedmero

bomba u policijskoj postaji u kolumbiji
Reuters/PIXSELL
02.02.2012.
u 09:40

Tumaco je jedan od kolumbijskih najrazuzdanijih gradova u kojemu se narkokarteli i ljevičarski pobunjenici bore za kontrolu nad unosnom krijumčarskom rutom

Najmanje sedam osoba poginulo je, a ozlijeđeno je njih 70 u napadu na policijsku postaju u kolumbijskom gradu Tumaco na jugu zemlje. Motocikl natovaren eksplozivom dovezen je ispred policijske postaje u centru ovoga pacifičkog lučkog grada, javlja BBC, a iza napada stoji ljevičarska pobunjenička organizacija Farc, tvrde policijski čelnici.

Istražitelji vjeruju da je meta napada bio regionalni policijski zapovjednik Jorge Nieto Rojas koji u napadu nije ozlijeđen.

Tumaco je jedan od kolumbijskih najrazuzdanijih gradova u kojemu se narkokarteli i ljevičarski pobunjenici bore za kontrolu nad unosnom krijumčarskom rutom.

U najsmrtonosnijem pobunjeničkom napadu u listopadu 2011. gerilci Farca su iz zasjede ubili 10 vojnika, a u srpnju više desetaka zatvorenika pobjeglo je iz zatvora nakon što su pobunjenici Farca eksplozivom probušili rupu u vanjskom zidu zatvora.

Komentara 1

TO
Toni50
10:05 02.02.2012.

Diletantski napad puno buke a bez pravog uspijeha !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije