Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU ŽRTVAMA I DJECA

U napadu arapske koalicije u Jemenu ubijen 41 civil

jemen
Foto: Reuters/PIXSELL
15.03.2016.
u 20:47

Sve žrtve su civili, među kojima i djeca, a konačan broj stradalih bi mogao porasti

Najmanje 41 civil je ubijen danas u zračnim napadima koalicije koju vodi Saudijska Arabija na tržnicu u pokrajini Hajja na sjeveru Jemena pod kontrolirom pobunjenika, objavili su bolnički i plemenski izvori.

Dužnosnik bolnice koju vodi francuska organizacija Liječnici bez granica rekao je da je bolnica primila 41 tijelo i 35 ranjenih.

Sve žrtve su civili, među kojima i djeca, a konačan broj stradalih bi mogao porasti. Mjesni dužnosnik i plemenski izvori su rekli da su zrakoplovi koalicije izveli nekoliko napada na tržnicu u mjestu Mustaba.

Prema internet stranici sabanews, bliskoj pobunjenicima, koalicija je izvela dva zračna napada na tržnicu i restoran u kojima je ubijeno 65 i ranjeno 55 civila.

UN-ovi podaci pokazuju da je u sukobu u Jemenu poginulo više od 6200 ljudi, od kojih gotovo polovica civila, od ožujka 2015. i početka intervencije arapsko-sunitske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom protiv šijitskih pobunjenika Hutija koji i dalje kontroliraju glavni grad Sanu i velika područja na sjeveru i zapadu zemlje.

>> Saudijci gomilaju žrtve na granici; dosad ubijeno 375 civila

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
20:59 15.03.2016.

"Normalno" ne radi se o ratnom zlocinu jer je napravljen iz Americkog ili Britanskog aviona s Americkom ili Britanskom bombom, tako da nikako ne moze biti ratni zlocin, a s obzirom da se to dogodilo u nicim izazvanoj agresiji Saudijske Arabije na susjednu drzavu Jemen, tako da o "sankcijama" nema niti govora. Kako je prekrasna ova "medjunarodna zajednica" uvijek dosljedna svojim "principima" u zastiti "ljudskih prava" i medjunarodnih normi.

Avatar lvan12
lvan12
21:29 15.03.2016.

Nista me ne cudi s obzirom tko su im mentori...

Avatar nekakav
nekakav
10:14 16.03.2016.

koji su to pobunjenici? negdašnjeg predsjednika narod izbacio i otjerao. zašto saudijci nisu bombardirali pobunjenike u siriji, a? jemen je nastao od dvije države, sjevernog i južnog jemena. kako nema šanse da se pomire te dvije plemenske zajednice, dolazi doi do podjele na stare dvije države. problem saudijcima je da je taj sjeverni, koji graniči s njima, drugačijeg smjera islama. jedni suniti, drugi šijiti. kako to da taj vrli zapadni svijet, koji istinu i pravdu ljubi više od ikoga, niti jednom rječju ne osudi ovakve ratne zločine saudijaca u tuđoj zemlji? jako će ih koštati ovakva dvoličnost, dvostruki standardi. međunarodno pravo se ne poštuje, un nema funkciju zaštite malih pred napadima velikih. nije li divno gledati ai kako viče i prijeti nekim zemljama zbog 'kršenja ljudskih prava', a posebno kad znaš da napadaju isključivo one zemlje koje nisu pod američkom čizmom. recimo, saudijce se u americi, kao ni židove, ne smije javno ništa optuživati. ubojstvo, zločin, u njihovom slučaju ne postoje. krivi su uvijek drugi. napad 11. rujna u americi, jel su vam vaši i naši mediji rekli što o tome da je američki sud dosudio kaznu iranu tešku preko 11 mlrd dolara, zbog sudjelovanja u tom napadu? saudijce je američka država oslobodila optužbi, a iranci se nisu ni odazvali na ovo smiješno suđenje. i baš zbog toga, neodazivanja, sud ih je kaznio. bez ikakvog dokaza. mislim, pa ni nema ga. svi znamo da su saudijci iza toga. ali ne smije se istraživati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije