Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U OSIJEKU

Mladić (19) autom naletio na djevojku (20) na pješačkom prijelazu: Bore se za njezin život

prometna nesreća u Osijeku
Foto: Vecernji.hr
1/4
28.11.2018.
u 18:06

Pješakinja je prevezena u KBC Osijek, gdje se liječnici bore za njezin život

U naletu automobila na pješačkom je prijelazu teško ozlijeđena 20-godišnjakinja.

Nesreća se dogodila u Divaltovoj ulici u Osijeku ispred kućnog broja 38, oko 17 sati.

Za upravljačem automobila bio je 19-godišnji mladić.

Pješakinja je prevezena u KBC Osijek, gdje se liječnici bore za njezin život. I vozač i pješakinja su iz Osijeka. 

Inače, riječ je o prijelazu bez semafora koji po mraku može biti vrlo opasan jer automobili tim dijelom ceste često voze i brže nego što je to zakonom dopušteno.

>> Mjesto gdje se dogodila nesreća

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Asterix
Asterix
18:52 28.11.2018.

Opet. Tužno. Vozači imaju veću odgovornost jer upravljaju potencijalno ubojitim sredstvom, međutim i pješake treba educirati pošto ih često vidim da jednostavno krenu preko pješačkog bez osvrtanja a vozač nije stroj. Ja i kad prelazim jednosmjernu pogledam obje strane.

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
20:31 28.11.2018.

Uvijek treba govoriti iz osobnog iskustva, naravno da ima svakakvih vozača, to je povezano s kapitalizmom, doneseš 1000 eura i položio si, ali stvarno ima i svakakvih pješaka, stave one slušalice u uši i prelaze preko pješačkog kao da su sami na svijetu, ne gledajući ni lijevo ni desno. Zbog nezrelosti prkosi se zdravom razumu, ljudi nisu svjesni da zbog jedne sekunde nepažnje možeš postati invalid ili mrtav. Treba biti oprezan, zastati na tom pješačkom i pogledati, većina vozača stane na pješačkom, ali on treba prvo uočiti pješaka, ne može se samo iskočiti iz nekog grma i reći ja sam na pješačkom, jesi, ali daj do znanja vozaču kojemu je teško vidjeti osobu u tamnom odjeći po noći, još ako mu nailazi vozilo iz suprotnog smjera. Da bi prošlo sve uredu, potrebno je međusobno poštovanje SVIH SUDIONIKA U PROMETU, a to je izgleda nešto, čega nam najviše fali.

OK
okolo
21:04 28.11.2018.

slušalice u ušima, nedaj bože da dignu glavu, pogledaju lijevo desno, ta na pješačkom su, imaju prednost...sve dok ne nalete na napušenog, pijanog,.kratkovidnog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije