Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi

U najugroženijem Ivanečkom Naselju lopata još nije ni zabodena

betterment (1)
Lj. Risek
03.10.2011.
u 11:35

Dok se na dijelovima ceste koji prolaze pokraj livada i polja ubrzano gradi, mještani pitaju zašto u prioritetu nije dionica kroz Naselje, kojom dnevno protutnji 8000 vozila

   Da radovi na rekonstrukciji državne ceste D35 Varaždin-Ivanec-Začretje u sklopu programa Betterment i njihova dinamika ne idu bez problema, pokazuju učestali slučajevi nezadovoljstva mještana više ivanečkih naselja. Nedavnom skupu upozorenja čelnika Kaniže, Gečkovca, Vuglovca, Jerovca Gornjeg i Bedenca, koji su, nezadovoljni nelogičnom lokacijom na kojoj su Hrvatske ceste počele graditi novo autobusno stajalište, zaprijetili blokadom državne ceste, sada se pridružio i revolt građana Ivanečkog Naselja.

   Budući da su njihove obiteljske kuće većim dijelom „rastegnute“ pored ceste uz koju nogostupa, i da im 8000 vozila, što im na dan protunji pored prozora doista visoko ugrožava sigurnost, mještani su iz opravdanih razloga očekivali da će upravo oni dobiti prioritet te da će kroz njihovo naselje prvo biti sagrađena staza za pješake i bicikliste. No, dok se na dijelovima ceste koji prolaze pokraj livada i polja ubrzano gradi, na tom gusto naseljenom području lopata do danas još nije ni zabodena. Stoga je, uime građana, gradski vijećnik Dražen Piskač upitao za razloge „preskakanja“ te dionice.

- Prema informacijama iz HC-a, u Ivanečkom Naselju ne radi se zato jer HC izvodi postupak prepojektiranja skretača prema trgovačkim centrima koji se nalaze na tom pravcu. Glasine o tome da se ne radi zato jer Grad Ivanec, navodno, od građana nije otkupio zemljište, nisu istinite i obična su podmetanja. Gradske službe su imovinsko-pravne odnose s građanima riješile još tijekom ljeta – izjavio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić. K tomu, HC razmatra mogućnost da, radi ubrzanja radova, građevinsku operativu sadašnjeg izvođača, zagrebačkog Viadukta, „pojača“ s još jednim građevincem.

    Zasad su smireni i usplahireni duhovi građana iz pet mjesnih odbora, koji su najavili blokadu državne ceste. Održani su sastanci Grada i HC-a na kojima su dogovorena građanima prihvatljiva rješenja, pa će se dva nova autobusna stajališta graditi na dijelu dionice između skretanja za Vuglovec i raskrižja u Kaniži. Na toj dionici dogovorena je i gradnja nogostupa, kojeg prije nije bilo u projektu. Za građane još jedna dobra vijest: dogovoreno je da se od skretanja u Mihanovićevu ulicu (na zapadnom ulazu u Ivanec) do skretanja u Vuglovec gradi pješačko-biciklistička staza, što dosad također nije bilo planirano. Time će se na tom pravcu uvelike povećati sigurnost sudionika u prometu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije