Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija nesigurnih
Povratak na članak

U Münchenu su se SAD, Njemačka i Francuska prepucavali zbog vanjskopolitičkih propusta

Taj će novac, uz potporu američkog Kongresa, biti iskorišten za investicije privatnog sektora u energetske sektore članica Inicijative tri mora. U inicijativi koju su prije nekoliko godina inicirali hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i poljski predsjednik Andrzej Duda sudjeluje 12 članica EU, a inicijativa od početka ima snažnu potporu SAD-a

Komentari 1

Avatar kozorog
kozorog
08:10 17.02.2020.

nek amerika onda o svojem trošku sagradi lng terminale, nek nam dobavlja plin jeftiniji od ruskog iz 'cijevi', pa onda možemo govoriti o nečemu dobrome. rusija izbacivanjem poljaka, slovaka, ukrajinaca, iz transporta plina u europu izbacuje najgorljivije američke 'saveznike', i samo zbog tih razloga postoji problem sjevernog i južnog toka. energetska ovisnost o rusiji? to ne postoji. europa uvijek može energente kupovati od koga želi, može. samo treba nekako ljudima pojasniti i uvjeriti ih da američki plin koji grije isto kao ruski, ali je 40% skuplji je bolji od ruskog... americi je trebalo 7 godina stalnog medijskog blaćenja rusije da bi u anketama počeli dobivati bodove. gdje je tu tržišno formiranje cijena? a ova mirovna konferencija, bezvezna, bez ikakvih zaključaka, samo političko deranje i laganje. europski i američki interesi nisu jednaki! ako je europi za njenu sigurnost važnije imati dobre odnose sa zemljom koja je 6.500 km daleko, nego rusija koja ti je susjed, ok. ako ne želiš sa susjedom imati dobre odnose, već mu na granicu svako malo dovodiš novu i novu vojsku, onda nemoj cviliti kad i on na granicu dovede pojačanje. on je tu doma. amerikanac nije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.