Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

U misijskim zemljama čak i naša djeca školuju djecu

škvorčević
Duško Mirković/Pixsell
13.03.2012.
u 13:17

Mi kao vjernici imamo dužnost, ali i radost da evanđelje prenosimo drugima

U Požegi je danas s radom počela godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u RH. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj PMD-a u Republici Hrvatskoj, podsjetio je da je njihovo poslanje pomoći djelovanju naših misionara u zemljama Afrike, Azije, Južne Amerike i Oceanije gdje se za Isusa još nije čulo.

– U misijskim zemljama trenutačno imamo 93 misionara. Mi kao vjernici imamo dužnost, ali i radost da evanđelje prenosimo drugima, osobito tamo gdje još nisu čuli za njega, ali isto tako i da pomažemo onima koji to čine molitvom i žrtvom, a prema mogućnostima i materijalno. Misionari su ambasadori Isusove, ali i naše domovine – kazao je vlč. Štefan.

Domaćin, požeški biskup Antun Škvorčević izrazio je zahvalnost Bogu što od utemeljenja Požeška biskupija ima svoga svećenika Karla Prpića koji djeluje kao misionar u Kamerunu. Uz molitvenu potporu njegovo djelovanje nastoji se i materijalno pomagati.

Tako je biskupija sagradila crkvu sv. Josipa u Bamyangi, a pomaže i školovanje trojice bogoslova. Učenici Katoličke klasične gimnazije u Požegi, dodao je, prikupljaju novčane priloge te s godišnjim iznosom od 720 eura školuju šest učenika jedne srednje škole u Kamerunu. Inicijativom roditelja djece Katoličke osnovne škole njezin je ravnatelj od samog njezina osnutka 2009. prihvatio da svaki razred školuje jednog osnovnoškolca u Beninu gdje djeluju naše Marijine sestre.

Na taj način trenutačno školuju šestero djece u Beninu od 7 do 11 godina za koje godišnje prikupe 600 eura. Na skupštini su se mogli čuti podaci o različitim akcijama kojima se pomažu misionari, a predstavljene su i one koje će tek uslijediti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije