Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje 34. Mladifest

U Međugorju se očekuje više od 50.000 mladih

Me?ugorje: Više od 50 tisu?a mladih iz cijelog svijeta na ovogodišnjem Mladifestu
Foto: Zoran Grizelj/Vecernji list
1/3
26.07.2023.
u 22:30

Na 34. festival Mladifest stižu mladi iz 70-ak zemalja i više od 500 svećenika iz cijelog svijeta

Pozdravnim pismom pape Franje ove srijede počinje ovogodišnji susret katoličke mladeži 34. Mladifest, koji su jučer u Međugorju najavili mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, i fra Zvonimir Pavičić, župnik župe sv. Jakova u Međugorju. Očekuje se dolazak 50-ak tisuća mladih iz 70-ak zemalja te više od 500 svećenika iz cijeloga svijeta. Župnik Pavičić kazao je kako je program podijeljen u prijepodnevni i poslijepodnevni, gdje će mladi sudjelovati u katehezama i svjedočanstvima, krunici, euharistijskom slavlju i klanjanju, a popularni Festival mladih ove se godine odvija pod geslom "Evo majke moje i braće moje".

"Gospodin preko ove misli pred nas stavlja dvije stvarnosti: Boga i svijet. I kaže mladima da trebaju razlučiti koja je njihova uloga u ovome svijetu i u Božjem planu. Kada razumijemo poslanje u ovome svijetu i kada razumijemo Božji plan, onda smo s Bogom u izravnom odnosu", kazao je mons. Cavalli, dodavši da je posebno važno to što mladi dolaze u Međugorje kao "mjesto milosti" te da se radi o dubokom duhovnom susretu po kojemu mladi "trebaju imati sposobnost ovome svijetu donijeti kreativnost".

VEZANI ČLANCI:

Euharistijsko slavlje prvoga dana Mladifesta predvodi apostolski nuncij u BiH mons. Francis Assisi Chullikatt, u četvrtak provincijal Hercegovačke franjevačke provincije mons. Jozo Grbeš, u petak međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, a u subotu mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanjski mons. Petar Palić.

Fra Zvonimir Pavičić kazao je da Mladifest završava u nedjelju misom na brdu Križevac u 5 sati te da je na njega Mladifest ostavio dubok trag dok je bio mladić i kada je dvije godine pjevao u međunarodnom zboru na Mladifestu i razlučio poziv da postane redovnik i franjevac.

U organizaciji Informativnog centra Međugorje program će se prevoditi na 18 jezika i preko njihovih internetskih servisa bit će dostupan uživo diljem svijeta pet dana Festivala mladih.

Ključne riječi

Komentara 2

BR
Brdo
23:26 27.07.2023.

Od mladih se ocekuje da vjeruju u znanost a ne u bajke, kad ono 50.000 naivaca.

LL
lijepa_li si
08:31 27.07.2023.

na slavu i hvalu bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije