Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje za tsunami

U manje od 24 sata na Solomonskim otocima dva potresa preko 7 stupnjeva!

Solomonski otoci
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.04.2014.
u 15:39

Najnoviji potres bio je jačine 7,5 stupnjeva, dok je onaj sinoćnji bio neznatno jači sa 7,6 stupnjeva.

Upozorenje za tsunami izdano je nakon drugog snažnog potresa kod Solomonskih otoka u jugozapadnom Pacifiku u razdoblju manjem od 24 sata, piše RT.  

Najnoviji potres bio je jačine 7,5 stupnjeva, dok je onaj sinoćnji bio neznatno jači sa 7,6 stupnjeva. Epicentar potresa bio je oko 114 kilometara južno od Kirakirae na Solomonskim otocima, na dubini od 20 kilometara. Samo par minuta kasnije zabilježen je potres jačine 5,7 stupnjeva.

Upozorenje zbog mogućeg tsunamija izdano je za Solomonske otoke, Vanuatu i Papuu Novu Gvineju. Sinoć je istu regiju pogodio potres od 7,6 stupnjeva s epicentrom 100 kilometara jugoistočno od Kirakirae i na dubini od 30 kilometara. Nakon tog potresa upozorenje od tsunamija bilo je na snazi nekoliko sati. U njemu nije bilo štete niti žrtava.

>>Jaki potres pogodio Salomonske Otoke. Izdano upozorenje za tsunami!

>>Snažan potres pogodio Čile, petero ljudi poginulo, prijeti i tsunami

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije