Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni diplomatski zadatak
Povratak na članak

U maniri Jamesa Bonda: Kako je Fuchs 1992. došao u Izrael po priznanje Hrvatske

U Fuchsovoj torbi bio je uzorak paučine koju je bacio avion JNA, a Izraelce je zanimalo je li to bojni otrov.

Komentari 3

DU
Deleted user
21:00 18.04.2018.

Pedeset godina komunisticke propagande kontaminiralo je izraelsko-hrvatske odnose.Skrivao je Beograd svoj kvislinski odnos prema nacistickoj Njemackoj.Skrivali su da je upravo srbijanska prijestolnica bila prvi judenfrei grad u onodobnoj Europi. Danas su odnosi Hrvatske i Drzave Izrael dobri i prijateljski na obostranu korist. Mi se kao hrvatski narod moramo ispricati za nepotrebno i bezrazlozno zlo koje su pojedinci u nase ime pocinili. Sve zrve trebaju biti obestecene,a imovina zidovskih obitelji vracena. Hrvatska od Izraela moze puno nauciti.Treba sto vise prosiriti ekonomsku,kulturnu,politicku i svaku drugu suradnju. Zato jedno BRAVO za ministra Krsticevica.

VL
DU
Deleted user
19:39 18.04.2018.

Zanimljivo. Koliko je komunisticka propaganda radila na NDH-izaciji danasnje Hrvatske.

VL
KR
kris0000
22:04 18.04.2018.

Od osnutka suvremene i suverene R. Hrvatske Židovi kojima je sve oduzeto i koji su protjerani s ovih prostora u II. sv. ratu i kasnije, a imali su sreću ostati živi, još uvijek su nepravedno marginalizirani. Davno su odselili diljemm svijeta, a naš Zakon je svima (1997.) pa i njima dao rok od nekoliko mjeseci da prijave oduzetu (opljačkanu) privatnu imovinu, pa i židovsku, na hrvatskim državnim prostorima. U bivšim vilama i građanskim stanovima zagrebačkih i hrvatskih Židova još uvijek žive ljudi koji su se u njih uselili čak i poslije 1945. godine. Vlasnicima Židovskih nekretnina, njihovoj djeci, unucima i praunucima treba vratiti njihove nekretnine (pronaći nasljednike) i na taj način ispraviti nepravdu koju su svi sustavi nanijeli Židovima u 20. stoljeću na ovim prostorima pa tako i Republika Hrvatska rokovima na "oglasnoj ploči". Neka nasljednike pronađe Država, jer prava država služi čovjeku i čovjek Državi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.