Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SE JOŠ 3 OSOBE

U Makedoniji uhićena četvorica džihadista, borili se u redovima Islamske države

islamska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.07.2016.
u 21:42

Skoplje ima podatke da se 130 makedonskih državljana pridružilo islamistima u borbama u Iraku i u Siriji

Četvorica Makedonaca osumnjičena da su se borili u redovima džihadističke skupine Islamska država (IS) u Siriji i u Iraku uhićena su u Makedoniji, doznaje se danas iz policijskog izvora.

Policija je uhitila četiri člana skupine Islamska država koji su se borili u Siriji i u Iraku. Policijska dužnosnica Dejana Nedeljković je rekla da su se prema njihovim  informacijama oni borili u redovima Islamske države.

Policija, koja vodi tu operaciju od petka navečer, traži još tri osobe, od kojih su dvije vjerojatno još u borbama, precizirala je Nedeljković.

U Skoplju i Tetovu su izvršene premetačine i zaplijenjena računala, mobiteli i putovnice. Muslimanska albanska manjina predstavlja četvrtinu od 2,1 milijuna stanovnika Makedonije.

Skoplje ima podatke da se 130 makedonskih državljana pridružilo islamistima u borbama u Iraku i u Siriji. Šesnaest ih je poginulo a 72 su se vratila u zemlju.

U kolovozu 2015. uhićeno je 11 Makedonaca optuženih za veze s islamistima.

>> Što kalifat bude manji, udari džihadista bit će veći

Komentara 6

Avatar drugMilan
drugMilan
23:16 09.07.2016.

ziher su to makedonci...nebi albanci..ma kakvi

ME
melinda
11:54 10.07.2016.

Odmah im na trgu odrubiti glave kao sto oni rade...Te zlikovce treba pod hitno istrijebiti sa planete

DU
Deleted user
23:08 10.07.2016.

razumem da neko negoduje na netačnu informaciju, ovde ništa netačno nisam rekao, jel makedonija regija u grčkoj stara pitaj boga koliko koja veze nikakve nema sa ovom kao makedonijom? jeste... jel jezik 97% bugarski? jeste.. jel zastava istovetna japanskoj ratnojnoj zastavi osim što je obrazac boja zamenjen? jeste... što ja ne bi sad osnovao državu, nazvao je zagorje (ali kod pirota negde) počeo da kajkam a zastava da mi bude plavo beli niz kockica? to što se istina nekome ne svidja nije moj problem, nije to moja lična istina, već prosta notorna istina... sažaljevam slučaj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije