Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na putu prema zapadu

U Mađarsku ilegalno ušlo 5000 izbjeglica

19.09.2015., Tovarnik - Nakon jucerasnjeg kaosa oko ukrcaja izbjeglica na vlak u Tovarniku kad je situacija izmakla kontroli, policija je ulazak na danasnji vlak organizirala. Prilikom ukrcaja pustajuci prvo zene i djecu u kupee, a muskarce na stajaca mje
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
20.09.2015.
u 21:12

Mađari navodno od željezničkog kolodvora u Gyekenyesu izbjeglice prevoze do granice s Republikom Austrijom

Više od 5000 izbjeglica od petka poslijepodne do nedjelje ujutro prešlo je ilegalnim graničnim prijelazom kod Botova, nedaleko od Koprivnice, u Republiku Mađarsku.

Vlakovi koji su iz Tovarnika pristizali u Koprivnicu preusmjeravani su u desetak kilometara udaljen kolodvor u Botovu, gdje su izbjeglice pušteni iz vlaka i potom ih je policija usmjerila na most preko rijeke Drave. Odmah nakon mosta poljski je put kojim je 200-tinjak metara do graničnog kamena, a potom još nekoliko minuta kroz kukuruzišta do željezničkog kolodvora u Gyekenyesu.

Mađari su navodno odande izbjeglice prevozili do granice s Republikom Austrijom. Prvi vlak s oko 800 izbjeglica u Botovo je stigao u petak oko 16 sati, a potom su stigla još dva, jedan s 500, a drugi s oko 1500 izbjeglica. Tijekom večeri pristiglo je i deset autobusa s oko 600 izbjeglica. U nedjelju oko 2 sata ujutro iz Tovarnika je pristigao novi vlak, s oko 1500 izbjeglica. I oni su istom trasom, mokri od kiše koja je počela padati, prešli istom ilegalnom rutom u Mađarsku.

U nedjelju ujutro stigla su još četiri autobusa s oko 250 izbjeglica. Ilegalna ruta u Mađarsku zasad funkcionira, ali nitko ne zna hoće li tako biti i dalje, kao što nitko ne zna koliko će vlakova i autobusa s izbjeglicama još pristići u Botovo.

Lokalni resursi već su preopterećeni – medicinske ekipe i ekipe Crvenog križa dežuraju već više od 48 sati bez odmora.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Vlada ima i plan C: Ako Mađari zatvore granicu, izbjeglice će im stizati stihijski

>>Izbjeglice koje Mađarska vrati na silu, neće moći ostati ni u Srbiji

Komentara 23

Avatar Baroudeur
Baroudeur
22:10 20.09.2015.

I nastavljamo govoriti o granicama! Granice izgleda vrijede sada samo za tebe, za mene i nedaj boze da si zaboravio putovnicu. Ovi ostali ulaze, prolaz, vracaju se kako im je zelja. Zivjeli, mi placamo!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
21:28 20.09.2015.

koliko imigranata ima trenutno u hr???jel itko zna???

Avatar ivo587
ivo587
22:28 20.09.2015.

natovarite ih na tanker i do Amerike, uzroka problema. Inače kad se ovi nauče na socijalu u Njemačkoj i kad dođe recesija u njemačkoj i smanje socijalu, onda će vidjet svoga boga kamo su išli.. morat će čistit wc-e. Ilii će ih morat zatvorit ngdje da ne rade nerede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije