Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
frakcije

U koprivničkom SDP-u počeo je 'bratoubilački rat do istrebljenja'

'02.05.2013., Koprivnica - Zvonimir Mrsic, predsjednik Uprave prehrambene kompanije Podravka. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
10.06.2013.
u 10:00


O tome tko će prevladati odlučit će oko 500 članova stranke na unutarstranačkim izborima

Bratoubilački rat do istrebljenja. Tako i sami koprivnički esdepeovci već opisuju situaciju koja je unutar stranke nastala nakon lokalnih izbora.

Riječ je o tome da su se iskristalizirale dvije sučeljene frakcije. Jednu predvodi Darko Ledinski, županijski šef stranke i poraženi kandidat za župana. Drugoj je na čelu Zvonimir Mršić, dugogodišnji gradonačelnik, a od lani šef Podravkine uprave.

Konačni sraz

Konačni sraz dviju struja zbit će se najesen na unutarstranačkim izborima. Kako doznajemo, Ledinski se namjerava kandidirati za šefa koprivničkog SDP-a s ciljem da na idućim lokalnim izborima postane SDP-ov kandidat za gradonačelnika. U njegovu su taboru, među inima, Dražen Pros, aktualni šef koprivničkog SDP-a i doministar poduzetništva, te Petar Stapar, ravnatelj koprivničke bolnice.

S druge strane stoji Mršiću bliska ekipa, koja je pobijedila na lokalnim izborima - gradonačelnica Vesna Želježnjak, dogradonačelnik Mišel Jakšić, bivši i vjerojatno budući šef Gradskog vijeća Zoran Gošek kao i velika većina gradskih vijećnika.

Glavni motiv frakcije koju predvodi Ledinski - kažu upućeni sugovornici - jest "demršićizacija" koprivničkog SDP-a.

Glavni krivac

Ta ekipa navodno drži nedopustivim da šef Podravkine uprave, koji nema nikakvu formalnu stranačku poziciju, iz sjene vodi kako stranku u Koprivnici, tako i sam grad. Njega vide kao jednog od glavnih krivaca za povijesno loš izborni rezultat stranke, odnosno za gubitak vlasti u županiji i za jedva postignutu većinu u Gradskom vijeću.

Iz tog su tabora nedavno pustili glas da će, budu li u prilici, čak zatražiti njegovo isključenje iz SDP-a.

O tome tko će prevladati, najesen će odlučivati oko 500 članova koprivničkog SDP-a na unutarstranačkim izborima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije