Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE SU UŠNE MARKICE

U klaonici Mile Mesara stoka i meso iz šverca!

17.04.2009.
u 23:30

Nove nevolje za Milivoja Utrobičića (36), zvanog Mile Mesar i Mile Debeli. Tek što su ga prijavili za trovanje osmero ljudi iz sinjskoga kraja trihinelom u pršutima koje nisu pregledali veterinari (premda su imali potvrde da jesu), omiški policajci banuli su u Milinu klaonicu u mjestu Slime nakon zaprimljene dojave da je onamo dovezena veća količina mesa nepoznatog podrijetla.

Stigli su s nalogom suda i veterinarskim inspektorima. Pronašli su pet junaca, dva teleta, kravu, 18 janjaca i osam odojaka bez ušnih markica te 18 svinjskih i 10 telećih polovica, dva goveda i dva janjeta bez veterinarskih pečata.

Tridesetak prijava
Prema naredbi Županijske veterinarske inspekcije, živa stoka smještena je u karantenu, a meso će biti neškodljivo uništeno. Milu su, pak, prijavili za prekršaj.

Mile Utrobičić dosad je skupio više od tridesetak kaznenih prijava. Bilo je tu svega, od krađa, prijevara i droge do krivotvorenja isprava i šverca stoke.

Prije nekoliko godina kod Mile su pronašli luksuzni rover ukraden u Njemačkoj, a u njemu pečat veterinarske inspekcije, a prošle su godine Milu i njegovu suprugu Zrinku iznenadili lopovi. Upali su im usred noći u kuću, pokrali dragocjenosti te se odvezli (samo nekoliko kilometara) njihovim skupocjenim audijem. Do danas policija nije pronašla lopove.

Sigurniji smo od EU
Veterinarska granična sanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prošle je godine na graničnim prijelazima prije ulaska u RH pregledala ukupno 55.000 pošiljaka živih životinja, proizvoda životinjskog podrijetla (mesa, mesnih prerađevina te mlijeka i mliječnih prerađevina) i hrane za životinje.

Od 2000 uzoraka koje su kontrolirali u ovlaštenim laboratorijima s granice je vraćeno 140 pošiljaka. Od 960 klaonica 60 posto ih je potpuno zadovoljilo europske kriterije (njih 576), a ostale su morale otkloniti nedostatke. Navode da u Hrvatsku ulazi “sve i svašta” državni je tajnik Stjepan Mikolčić nazvao paušalnima i izjavio da je kontrola u našoj zemlji i veća nego u Europskoj uniji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije