Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija u akciji

U jutrošnjim racijama u Francuskoj uhićeno 10 islamista

'Hooded policemen walk next to the building where self-professed Al-Qaeda militant Mohamed Merah, 23, was living on March 23, 2012  in Toulouse, southwestern France. French police today prolonged the
'JEAN-PIERRE MULLER'
04.04.2012.
u 08:26

Najviše osoba uhićeno je u Marseilleu i Carpentrasu te u Roubaixu nedaleko od belgijske granice, a Sarkozy najavljuje izbacivanje ekstremista iz zemlje

Francuska policija ozbiljno je shvatila riječi predsjednika Nicolasa Sarkozyja te se uhvatila u koštac s borbom protiv ekstremista. Nakon što je u ponedjeljak deportirano pet islamista, a jučer u zatvoru zadržano 16 osumnjičenika koji su planirali otmicu židovskog suca iz Lyona Alberta Levyja, u jutrošnjim racijama diljem Francuske uhićeno je najmanje deset osoba. Policijske racije dogodile su se na jugu i jugozapadu zemlje, a ponajviše ih je, javlja BBC, uhićeno je u Marseilleu i Carpentrasu te u Roubaixu nedaleko od belgijske granice.

U razbijanje islamističke mreže Francuska je krenula nakon stravičnih ubojstava samoprozvanog pripadnika Al-Qa'ide Mohammeda Meraha, a 213 osoba uhićenih u prošlotjednim racijama bit će optuženo za terorizam. Ipak, iako se u rat protiv terorizma krenulo nakon Merahova ubilačkog pohoda, policija uhićenja ne povezuje s ubojstvima u Toulouseu i Montaubanu.

– Borba protiv radikalnih islamista nastavit će se i njome ćemo iz svog teritorija izbaciti određeni broj ljudi koji nemaju razloga za boravak u našoj zemlji – najavio je prošlog tjedna Sarkozy.

Ključne riječi

Komentara 19

AA
aabbcc
08:49 04.04.2012.

. Ko to smije Francuze da bije ?

OD
oltar domovine
09:17 04.04.2012.

+ - 04.04.2012. u 08:42h Pegaz je napisao/la: Zanimljivo je kako se patuljak Sarkozyić raspištoljio s \"borbom protiv radikalnih islamista\" ovako kratko prije izbora.....a i taj mali koji je pucao okolo po Toulouseu - baš je u neko \"zgodno\" vrijeme poludio od radikalnog islamizma. ps:patuljak je opasan kao mali napoleon hehe sredio je dominiqe straussa a sad ce Hollanda ...madjarski zidov Sarkic je cudo hehe

PE
Pegaz
08:42 04.04.2012.

Zanimljivo je kako se Sarkozyić raspištoljio s \"borbom protiv radikalnih islamista\" ovako kratko prije izbora.....a i taj mali koji je pucao okolo po Toulouseu - baš je u neko \"zgodno\" vrijeme poludio od radikalnog islamizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije