Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raketni napad

U Jemenu poginuo Al-Qa\'idin \"viši teroristički operativac\"

Fahd Mohammed Ahmed al-Quso
AFP/PIXSELL
07.05.2012.
u 10:22

Al-Qusova glava bila je ucijenjena na pet milijuna dolara zbog povezanosti s napadom na američki ratni brod USS Cole 2000. godine

Fahd Mohammed Ahmed al-Quso, vođa Al-Qa'ide u Jemenu, ubijen je u raketiranju za sada nepoznate bespilotne letjelice, potvrdila je Al-Qa'ida i jemensko veleposlanstvo u SAD-u. Al-Qusova glava bila je ucijenjena na pet milijuna dolara zbog povezanosti s napadom na američki ratni brod USS Cole 2000. godine.

Američki dužnosnici pozdravili su smrt "višeg terorističkog operativca", javlja BBC, a prema neslužbenim informacijama Al-Quso je navodno planirao nove napade na SAD i Jemen.

USS Cole napadnut je u listopadu 2000. u jemenskoj luci Aden. Pripadnici Al-Qa'ide probili su brodom napunjenim eksplozivom rupu u oplati razarača i ubili 17 američkih vojnika, a ranili njih 40.

U travnju 2003. Al-Quso je bio uhićen u Jemenu, ali je uspio pobjeći iz zatvora. Nešto manje od godinu dana kasnije ponovno je završio iza rešetaka, ali je unatoč neslaganju SAD-a pušten iz zatvora 2007.

Komentara 3

BV
bvalen16
11:10 07.05.2012.

Nek su deknuli majmuna ali ovo je smiješno \"nepoznate bespilotne letjelice\" kao da se ne zna tko ih koristi

OL
olovka
11:37 07.05.2012.

Dali je teror ovo , sta okupatori rade po svijetu sa ovim letjelicama? Ma jok , oni samo ubijaju ,a bog je stvorio ljudska bica da ih ubijaju ameri. Ipak mislim da je premalo orkana ili uragana po americi. Mozdaa se onaj odozgo smiluje i pocme da ih istrebljuje u malo vecem broju . Nisam rekao da ovaj ubijeni nije kriv, ali.

UN
unbekant
12:22 07.05.2012.

a nas vjerni tisak ne pise dasu jucer u Afganistanu ubjena tri pripadnika NATO-alianze,neda sredisnjica iz amerike da se o tom pise nigdje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije