Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRAVANJE NAPETOSTI

U jeku krize u odnosima sa SAD-om Rusija testirala tri međukontinentalne balističke rakete

rakete
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
12.10.2016.
u 18:23

Ta testiranja izvedena su u vrijeme dodatno pogoršanih odnosa Rusije i Sjedinjenih Država nakon neuspjelog primirja u Siriji koje je trajalo samo tjedan dana

Rusija je objavila u srijedu da je uspješno testirala tri međukontinentalne balističke rakete, dok su se bitno zaoštrile napetosti između Moskve i Washingtona u vezi sirijskog problema.

Jedna raketa ispaljena je s Ohotskog mora, prema sjeveru zemlje, navelo je rusko ministarstvo obrane u priopćenju, prenosi državna agencija Ria-Novosti.

Druga raketa ispaljena je s Barentsova mora i stigla je do mete, u predviđeno vrijeme na Kamčatki, prema priopćenju.

Treća raketa ispaljena je sa sjeverozapada zemlje, prema istom izvoru.

Ta testiranja izvedena su u vrijeme dodatno pogoršanih odnosa Rusije i Sjedinjenih Država nakon neuspjelog primirja u Siriji koje je trajalo samo tjedan dana, a obje zemlje optužuje drugu za potkapanje prekida vatre.

>> Vladimir Putin dobio nagradu za mir!

Komentara 10

Avatar nekakav
nekakav
07:38 13.10.2016.

a nema nikakvih informacija o stradalima u američkom napadu u jemenu, na radare? pazite, 'u samoobrani amerikanci uništili radare u jemenu'! pa što je jemen napao ameriku? ili su amerikanci ušli u jemenske teritorijalne vode, što je istina. radare sue su uništili jer saudijci imaju problema u razaranju jemena. ah, zaboravili smo da se tamo vodi rat, da saudijci razaraju gradove, bolnice, škole, da tamo ginu civili. nema nikakvih novinarskih članaka, kamoli slika, sa krvavih ulica saane, nema slike razorene bolnice u kojoj su stvarno bili doktori i pacijenti, za razliku od slika zgrade bolnice u siriji, gdje odavno više nije bilo doktora, već samo teroristi. hehe, mediji su zadnjih godina potpuno izgubili i to malo kredibiliteta što se mislilo da imaju. objektivnosti nemaju nikakve. rusija testirala rakete... pa ameri to rade svaki tjedan, i ni riječi o tome u medijima. amerikanci razvijaju male prljave bombe, vi ni slovo o tome, al bitno da stavite veliki naslov kako putin prijeti atomskim bombama. što on nikad nije izjavio. ajd shvatite već jednom da ameri ne nose cvijeće u kuću, već prvo bacaju bombu. ako ne igrate po njihovome oni vas unište. vaši interesi ne postoje, postoje samo američki. cijela rh je američka kolonija, politička. gospodarski mi od amerike nemamo nikakve koristi. molim dokaze za suprotno. više ruski turisti ostave kod nas nego su sva ulaganja amerikanaca bila i budu. al jedan molitveni doručak sa usa predsjednikom našem političaru vrijedi više nego 1% rasta bdp-a.

SD
sdpesticid
18:49 12.10.2016.

sve će to hillary riješiti ako postane predsjednik. ima da nas nema.

MX
Mister X
20:08 12.10.2016.

Samo raketno jaka Rusija je garancija za mir u Europi - znači neka ravnoteža među silama, silnicima ! Gdje kod izračuna dobija rezultat ne isplati se nuklearni rat sa Rusijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije