Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U javnost dospjela Bandićeva lista s uputama za koga glasovati

10.05.2008.
u 21:51

Prijepodnevni dio konvencije esdepeovci su jučer iskoristili za lobiranje. Gotovo da i nije bilo kandidata koji nije pokušao među delegatima prikupiti koji glas ispijajući kavu, prijateljski se obraćajući glasačima ili ih nagovarajući da baš njemu ili njoj moraju dati svoj glas. Obećavale su se podrške i razvrgavali dogovori čak i za najniže stranačke dužnosti. Veliki broj kandidata za sve dužnosti stvorio je zbrku u glavama čak i najupućenijih u unutarstranačke odnose. Neki su zbrci ipak pokušali doskočiti tako da se nešto prije početka glasovanja pojavila tzv. Milanova lista.

Na njoj je bio popis imena na koja “tipuje” zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Odani mu stranački ljudi tako su trebali glasovati za Dragana Kovačevića. Iako Kovačević ni u jednom trenutku nije želio potvrditi povezanost s moćnim zagrebačkim gradonačelnikom, koji mu je uostalom i poslodavac u Holdingu, očito je Bandić zaključio da mu je upravo on najmanja opasnost unutar partije. Od drugog stranačkog ešelona Bandićevu podršku dobio je i Marin Jurjević iz Splita.

Inače, SDP je jučer okupirao zagrebačku Trešnjevku. U zauzimanju baš svakog parkirališnog mjesta nesebičnu podršku partiji dalo je komunalno redarstvo oblijepivši sva parkirališta svojim plavo-bijelim trakama jasno upozoravajući građane da je mjesto namijenjeno nekome važnijem od njih samih. Policija je pak zaustavljala automobile koji su se pokušali probiti na neko od parkirališta Doma sportova. Neumoljivo su ih slali da mjesto potraže negdje drugdje propuštajući samo vozila s oznakama stranke.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije