Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koriste se i dronovi

U Istri kreće rušenje bespravnih objekata: To je tek početak

Zagreb: Zatvoreni restoran Dragaš u Kranjčevićevoj ulici
Zoe Sarlija/PIXSELL
21.02.2023.
u 22:54

U posljednjih deset dana na području oko grada Vodnjana zatvoreno je čak 45 gradilišta. U konačnom obračunu s ilegalnom gradnjom koriste se i dronovi. "Onda usporedimo s brojevima iz katastra i usporedimo sa snimkom preleta. Kad imamo ta tri nivoa, onda vidimo je li stanje na parceli još takvo ili ima promjena", rekao je Andrija Mikulić.

U Istri za petnaestak dana kreću rušenja bespravnih objekata, a prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj. Sve stranke su o tome obaviještene. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić za Dnevnik.hr rekao je da će se na području Istre uklanjati 14 objekata, a od toga su tri na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana.

Iz Državnog inspektorata tvrde da je to tek početak rušenja. U posljednjih deset dana na području oko grada Vodnjana zatvoreno je čak 45 gradilišta. U konačnom obračunu s ilegalnom gradnjom koriste se i dronovi. "Onda usporedimo s brojevima iz katastra i usporedimo sa snimkom preleta. Kad imamo ta tri nivoa, onda vidimo je li stanje na parceli još takvo ili ima promjena", rekao je Mikulić.

Gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio rekao je da je izdano više od 20 rješenja o uklanjanju. "Čekamo povratnicu i u osam dana od povratnice idemo na teren da provjerimo kakvo je stanje. Ako nije uklonjeno, kreće upravni postupak", objasnio je Pastrovicchio. 

VIDEO: Dobre vijesti za 1,2 milijuna umirovljenika: Objavljeno je koliko će veće biti mirovine

Komentara 3

ZG
zg1985
07:38 22.02.2023.

treba pitat gradonacelnika tko je tim bespravnim graditeljima doveo vodu i dao kucne brojeve na poljoprivrednom zemljistu

TA
Tarantula
07:28 22.02.2023.

Ajde Andrija pa gdje ćeš našima rušiti, budemo ti skupili 300 eura i 2 kile janjetine da zažmiriš, ZNA SE kako se ide!

ER
erosaonogasvijeta
05:12 22.02.2023.

Dali ce se rusiti Arena u Puli, mislim da ne postoli gradjevinska dozvola?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije